Teog Yerleştirmede Feza Eğitim Kurumları’nda Gelenek Değişmedi

Ortaokul 8. sınıf öğrencilerinin Temel Öğretimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) sınavında Türkiye birincisi çıkarmayı başaran Samsun Feza Eğitim Kurumları, yerleştirme sonuçlarına göre de büyük bir başarıya imza attı. Feza Eğitim...

Ortaokul 8. sınıf öğrencilerinin Temel Öğretimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) sınavında Türkiye birincisi çıkarmayı başaran Samsun Feza Eğitim Kurumları, yerleştirme sonuçlarına göre de büyük bir başarıya imza attı.

Feza Eğitim Kurumları öğrencileri; 38 Fen Lisesi, 112 Anadolu Lisesi, 4 Sosyal Bilimler Lisesi, 18 Anadolu İmam Hatip Lisesi ile yüzde 100 başarıya ulaşmış oldu. 1. ve 2. TEOG’da da Türkiye şampiyonu olan İkra Nur Baba, 2014-2015 eğitim ve öğretim yılında da yine kendisine başarıyı kazandıran Feza ailesinde kalmayı seçti. Sonuçları değerlendiren Feza Eğitim Kurumları Genel Müdürü Nurettin Karabulut, “TEOG sınavı, ilk defa uygulanmasına rağmen kurumumuz yine geleneği bozmadı ve yerleştirme sonuçlarına göre yüzde100 başarı elde etti." dedi.

Karabulut, YGS Türkiye 8.'liği, LYS Türkiye 2.'liği, 39 Tıp Fakültesi, 34 Hukuk Fakültesi ile toplam 172 öğrencilerinin üniversiteli olmayı başardığını ifade etti. Karabulut, şöyle dedi: "TEOG sınavında da tüm öğrencilerimiz hedeflerine ulaşmış oldu. Sadece sınavlarda değil TÜBİTAK Bilim Olimpiyatları'nda aldığı dereceleri ile kurumlarımız Karadeniz’in en başarılı okulu olmuş, ülkemizi dünya bilim olimpiyatlarında temsil etme şerefine ve haklı mutluluğuna erişmiştir. Bu başarıların elde edilmesinde muhakkak ki mevcut donanımı ve teknolojik altyapısı ile hazır eğitim kurumlarımız nitelikli, deneyimli ve alanında uzman, işini bilen, teknolojiyle barışık eğitim kadromun payının çok olduğuna inanıyor, bu başarı ve başarıların öğrencilerimin ve öğretmenlerimin özverili çalışmalarının neticesi diye düşünüyorum. Başarıyı elde eden öğrencilerimi ve başarıda emeği geçen fedakar öğretmenlerimi kutluyorum."

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri