Teog Sonuçları Öğrencileri Mağdur Etti

Temel Öğretimden Orta Öğretime Geçiş Sınavı (TEOG) sonuçları, öğrencileri ve aileleri mağdur etti. Bursa’ya yeni taşınan bir öğrencinin kaydı İstanbul Esenler’de bir okula yapıldı. Ayrıca, merkezde kayıtlı bir başka öğrenci,...

Temel Öğretimden Orta Öğretime Geçiş Sınavı (TEOG) sonuçları, öğrencileri ve aileleri mağdur etti. Bursa’ya yeni taşınan bir öğrencinin kaydı İstanbul Esenler’de bir okula yapıldı. Ayrıca, merkezde kayıtlı bir başka öğrenci, ilçede liseye yerleştirildi. Birçok öğrenci, umduğu liselerin çok altındaki liselere yerleşti.

Bu sene ilk kez uygulanan TEOG sınavı sonuçları 22 Ağustos tarihinde açıklandı ve öğrenciler liselere yerleştirildi. Ancak sonuçlar, öğrencileri de velileri de memnun etmedi.

Aktif Eğitimciler Sendikası (Aktif Eğitim-Sen) Bursa Şubesi Başkanı İbrahim Kaygısız, bu yıl lise okul puanlarında 20 puanın üzerinde artış meydana geldiğini, bu nedenle birçok öğrencinin umduğu liselerin altındaki liseler yerleştirildiğini kaydetti.

“ÖĞRENCİLER, A GRUBU TERCİHLERİNDEN HİÇBİR OKULU TUTTURAMADI”

Kaygısız, yaşanan sıkıntıları şöyle anlattı: “Bursa merkez Osmangazi'de bir ortaokulda okuyan öğrenci A grubu tercihlerinden hiçbir okulu tutturamadı. B grubu tercihlerinde Nilüfer, Yıldırım ve Kestel'i tercih eden öğrenci bu ilçelere yerleştirilmedi. İkametine çok uzak olan Keles İmam Hatip Lisesi'ne öğrencinin kaydı yapıldı. Öğrenciler, TEOG yerleştirmelerinden sonra liselere kesin kayıt yapıldı. Yerleşilen liselerde sınıf ve sınıf numaraları da sistem tarafından otomatik olarak verildi. Mağdur öğrencilerin yapacağı tek şey Eylül ayı sonuna dek nakil başvurusunda bulunmak.”

“BURSA’YA TAŞINAN ÖĞRENCİNİN KAYDI İSTANBUL’A YAPILDI”

İstanbul Esenler'de oturan bir velinin Bursa'ya taşındığını belirten Kaygısız, “Tercih döneminde öğrenci herhangi bir tercih yapmadığı için sistem öğrencinin kaydını İstanbul’da bir meslek lisesine yaptı. Veli şu an Bursa'da ve öğrenciyi tekrar Bursa'da bir okula nakil yaptırması gerekiyor. A ve B grubu seçeneklerinde yerleştirilmeyen Osmangazi ilçesinde kayıtlı bir öğrenci ise Gemlik'te bir liseye yerleştirildi. Sonuç olarak TEOG yerleştirmeleri öğrencileri de velileri de mağdur etmeye devam ediyor.”

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri