Tenisin klasiği Wimbledon yarın başlıyor

Teniste sezonun üçüncü grand slam turnuvası Wimbledon'ın ana tablo maçları yarın İngiltere'nin başkenti Londra'da başlayacak.

Avustralya Açık, Fransa Açık (Roland Garros) ve ABD Açık ile tenis sezonunun en önemli dört turnuvasından biri olan Wimbledon, bu yıl 1-14 Temmuz tarihlerinde organize edilecek.

Londra'daki All England Lawn Tenis Kulübü, ilk kez 1877 yılında düzenlenen Wimbledon'ın maçlarına 137. kez ev sahipliği yapacak.

Wimbledon'da toplam 50 milyon sterlinle para ödülü organizasyon tarihinin en yüksek seviyesine ulaştı. Turnuvada teklerde şampiyon olan sporcular ise 2,7'şer milyon sterlin para ödülü kazanacak.

Djokovic'in kararı dengeleri belirleyecek

Fransa Açık'ta sağ dizinde menisküsü yırtılan ve 5 Haziran'da ameliyat edilen Djokovic'in turnuvaya katılıp katılmaması hem kendisi hem rakipleri için büyük önem taşıyor.

Londra'ya gelen ve Merkez Kort'ta perşembe günü dünya 1 numarası İtalyan Jannik Sinner ile antrenman yapan Sırp tenisçi, cuma günü kura çekimine de katıldı.

Turnuvada son 5 yılda oynadığı finallerin 4'ünü kazanan 37 yaşındaki Djokovic, 14 Temmuz'da kariyerinin 25. zaferine ulaşması halinde Margaret Court'u geride bırakarak "tarihin en fazla grand slam turnuvası kazanan tenisçisi" ünvanının tek başına sahibi olacak.

Sırp tenisçi ayrıca 8 kezle Roger Federer'in elinde tuttuğu Wimbledon'da en fazla şampiyonluk yaşayan erkek tenisçi rekorunu egale edecek.

Djokovic, ilk gün programı açıklanmadan önce turnuvadan çekilirse kurallara göre, 5 numaralı seribaşı Rus Daniil Medvedev Sırp raketin, 17 numaralı seribaşı Kanadalı Felix Auger-Aliassime de Medvedev'in yerini alacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri