Tenis sporunda bir yıl böyle geçti

Konyada spor branşlarda en fazla faaliyet gösteren sporların başında tenis geldi. Yaş gruplarında hemen hemen bir sezonu faal bir şekilde geçiren tenisçiler farklı turnuvalarda da dereceye girdiler.

1. MERAM ROTARY VETERAN TENİS TURNUVASI

Konya Tenis ve Dağcılık Kulübü, Meram Rotary Kulübü sponsorluğunda 1. Veteran Açık Tenis Turnuvası düzenledi. 13-16 Ağustos 2009 tarihlerinde bölge ve kulüp kortlarında düzenlenen turnuva her yaştan ve farklı meslek gruplarından tenis severleri buluşturdu. Sadece üyelerin değil tüm tenis severlere açık olarak düzenlenen turnuva 18-35, 35-45, 45 yaş üzeri ve çift erkekler klasmanlarda tenise gönül veren tüm Konyalıları bir araya getirdi. Gelenekselleştirilmesi planlanan ve önümüzdeki yıllarda sadece Konya ilini değil, bölgesel ve ödüllü bir turnuva olarak büyüyüp gelişmeyi ve Türkiye’de tenise gönül veren ünlü simaları da Konya’ya getirerek tanıtıma katkıda bulunmayı hedefleyen organizasyonun ilkinde 41 kişilik bir katılım gerçekleşti. Türkiye ve uluslararası çapta derece sahibi lisanslı veteran sporcuların, amatör tenis severler ile aynı kortları paylaşarak, tenis oynama imkanı bulunmuş olması bu organizasyona sosyal bir boyut da kattı.
45 YAŞ ÜSTÜ
İsmail Serim,  Sedat Yüksel, Tevfik Buğdaycı, Ercan Yılmaz, Hulusi Gülpınar, Ali Ayyıldız, Muammer Yaşlıoğlu, Memduh Oğuz, Olgun Arıbaş, Muammer Akıncı, Aydın Çelik, Nedim Savacı, Hakan Sözen.
35-45 YAŞ
Macit Özen, Adnan Savtekin, Ali Demir, Tuncay Alptekin, Osman Akyol, Ramazan Harmankaya, Kenan Kınık, Ali Egemen, Bartu Bugatur, Salim Ersözlü, Tevfik Göçer, Akın Altundemir, Cemal Gürsel Menteşe, Rafi Doğan.
18-34 YAŞ
Onur Melik, Tolga Başçı, Onur Işık, Koray Güven, Abdullah Özkan, Yunus Emre Börü, Mehmet Hekimoğlu, Halef Erbek, Cemil Dağ, Mevlüt Çevik, Yavuz Arıbaş, Mustafa Karaelli, Faik Yıldırım.
18-34 Yaş:1. Onur Melik, 2. Faik Yıldırım, 3. Abdullah Özkan. 35-45 Yaş: 1. Macit Özen, 2. Cemal Menteşe, 3. Osman Akyol. 45 Üzeri: 1. Hakan Sözen, 2. İsmail Serim, 3. Muammer Akıncı. Çift Erkekler: 1. Onur Melik / Faik Yıldırım, 2. Hakan Sözen / Cemal Menteşe, 3. Mevlüt Çevik / Abdullah Özkan.
13-16 Ağustos tarihleri arasında Konya Tenis Kulübü Kortlarında gerçekleştirilen Konya Meram Rotary Kulübü 1. Veteran Tenis Turnuvası tenis severlere uzun zamandır hasret olduğu heyecanı yaşatmıştır. Yaşına başına bakmadan, eski faaliyetlerine devam eden kimse anlamına gelen veteran kelimesi; Tecrübeli, kıdemli, emektar ve eski tüfek anlamlarında da kullanılmaktadır. Geleneksel hale getirilmesi beklenen Rotary Veteran Tenis Turnuvasına bundan sonra il dışından sporcuların da davet edilmesi bekleniyor.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri