Temizlik Kriterlerine Uyan 65 Okula Beyaz Bayrak Verildi

Kayseri’de temizlik ve çevre düzeni kriterlerine göre değerlendirilen okullardan 65’ine beyaz bayrak verildi. Daha önce bayrak alan 84 okulun yüzde 10’unun temizlik kriterlerini sürdüremedikleri için ellerinden beyaz bayrak alındığı belirtildi....

Kayseri’de temizlik ve çevre düzeni kriterlerine göre değerlendirilen okullardan 65’ine beyaz bayrak verildi. Daha önce bayrak alan 84 okulun yüzde 10’unun temizlik kriterlerini sürdüremedikleri için ellerinden beyaz bayrak alındığı belirtildi.

    Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı arasında düzenlenen protokol gereği, okullardaki temizlik ve çevre düzenlemeleri illerde oluşturulan bir heyet tarafından değerlendiriliyor. Bu kapsamda Kayseri’deki okullarda kriterleri yerine getiren 65 okul beyaz bayrak almaya hak kazandı. Bayrak ve sertifika dağıtımı için tören düzenlendi. Törende konuşan Kayseri Valisi Orhan Düzgün, çocuklar ve öğretmenlerin zamanlarının büyük bölümünü okulda geçirdiklerini belirterek bu nedenle okulların tertip düzen içinde olmasının çok önemli olduğunu vurguladı.

    Öğrencilerin, temizlik alışkanlığını okullarda öğrendiğine de işaret eden Düzgün, "Çocukların yetişme çağında öğrendikleri davranışlar toplumun genelini etkileyecek davranışlardır. Bu nedenle yapılan beyaz bayrak uygulama son derece yerindedir. Bayrağı almaya hak kazanan müdürleri tebrik ediyorum." dedi. Bayrağı almak kadar temizlik ve tertip stardartlarını yaşatmanın daha önemli olduğunu belirten Düzgün, "Daha önce bayrak alan okullarımızdan yüzde 10’luk kısmının bu bayrağı düşürdüğünü görüyoruz." bilgisini paylaştı.

    İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu da, yeni beyaz bayrak alan 65 okulla birlikte bu bayrağa sahip olan il genelindeki okul sayısının 152’yı çıktığını söyledi. Halk Sağlığı İl Müdürü Yunus Karadağ da, bütün okulların aynı standartlara ulaşarak bu bayrağı almaya hak kazanmalarını istediklerini ifade etti.

    Konuşmaların ardından beyaz bayrak almaya hak kazanan 65 okulun müdürüne, 2 yıl geçerli olan bayrak ve sertifikaları verildi. Daha sonra günün anısına pasta kesildi ve davetlilere aşure ikram edildi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri