Temel Karamollaoğlu: Parayı toprağa gömüyorlar

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, AGD eğitim kampının son gününde üniversite başkanlarına seslendi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Balıkesir, Bolu, Antalya, Kütahya, Burdur ve Yalova üniversite komisyon başkanlarının eğitim kampında genç başkanlara seslendi. Karamollaoğlu, genç başkanlara ülke ve dünya gündemine dair tarihi bir konferans verdi.

GENÇLER OSMANLI’YI BİLMELİ

Balgat Eğitim Merkezi’nde gerçekleşen konferansta Karamollaoğlu, dünya ve bölge haritaları ile konuşmasına başlayarak, Osmanlı tarihinden örnekler verdi. Osmanlı’nın son döneminin özellikle gençler tarafından dikkatle öğrenilmesi gerektiğine işaret eden Karamollaoğlu, “Bu topraklara hâkim olmak istediler. Avrupa ve Asya’ya da hâkim olmak için bu bölge şarttı. Onun için öncelikle Birinci Siyonist Kongre’yi düzenlediler. Arz-ı Mevud (Nil’den Fırat’a kadar olan alan) için bölgeyi tamamen paramparça etmeye çalıştılar. Bu kongrede Filistin’de bir devlet kurmak istediler. Ancak buna tek engel olan ise büyük Sultan Abdülhamit Han oldu” şeklinde konuştu.

YENİ HARİTALAR DAYATILIYOR

Sevr ile Türkiye’ye dayatılan haritaların yerine bugün yeni haritaların ortaya çıktığını da kaydeden Karamollaoğlu, halen sınırlarımızı tanımayan sözde dost ve müttefik ülkelerin olduğunu vurguladı. Karamollaoğlu, “O günlerde bunu başaramayanlar hedeflerini unutmadı. Bugün yeniden sınırlarımızı değiştirmenin gayreti içindeler. Yeni haritaları ara ara açıklıyorlar” diye uyardı.

İSRAİL ANLAŞMASINA TEPKİ

İsrail ile yapılan anlaşmaların yanlış olduğunu da ifade eden Karamollaoğlu, “İsrail ile yapılan anlaşma yanlıştır. Yanlış olduğunu kaç kez söyledik. Mağdur aileler bunu nasıl kabul eder, etmiyorlar da zaten. Bu uluslararası hukuka da aykırıdır. O mahkemeler bunların etkisindeyse mağdurları haksız çıkarabilirler ama yanlış olur” diye eleştirdi.

YOLLAR YAPTILAR ALLAH RAZI OLSUN

“Havaalanları, köprüler, yollar yapıldı” diyen Karamollaoğlu, buna ise itirazları olduğunu şu sözlerle açıkladı: “Evet bunları yaptılar Allah razı olsun diyoruz. Ancak bir itirazımız var. Yatırımları üretim alanına yapmadılar. Ülkemizin en sıkıntılı alanı da burasıdır. Yollar, köprüler yaparak toprağa parayı yatırabilirsiniz ama iş istihdam ve üretim yapacak, ülkeyi kalkındıracak alanlara yatırım yapılmadı” diye eleştirdi.

AMERİKA HAİNLİKTE SINIR TANIMAZ

“Arz-ı Mevud yani büyük İsrail için 11 Eylül gerekçesiyle İslam ülkeleri bir bir işgal edilmeye başlandı” diyen Karamollaoğlu, tüm yaşananların bu amacın bir sonucu olduğunu dile getirdi. Karamollaoğlu, “Amerika hainlikte sınır tanımaz ama önce gerekçeyi bulur. Kendi halkını da kandırmak için bunu yapıyorlar. Bugün herkes biliyor ki, bu işi kendileri planladı. Hatta ileri giderek vatansever adıyla da yasalar çıkardılar. Öncelikle Afganistan ve ardından da Irak işgal edilmeye başlandı. Türkiye üzerinden de bu işgale gitmeye çalıştılar ama Türkiye buna izin vermedi. Sonra askerimizin başına çuval geçirdiler. Bunun hesabını soramıyorsanız o zaman güçlü devlet değilsiniz” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri