"Tema'nın 2013'teki 'Madende Su Baskını Olur' Uyarısı Dikkate Alınmamış"

Kars Gönül Erleri Çalışanları Derneği (GÖÇADER) Genel Sekreteri Adnan İnik, Ermenek'teki madende yaşanan facia ile skandallar zincirinin ardı ardına ortaya çıktığını belirterek, "Aynı adreste 2 yıl önce yine kaza yaşandı, su tahliyesi...

Kars Gönül Erleri Çalışanları Derneği (GÖÇADER) Genel Sekreteri Adnan İnik, Ermenek'teki madende yaşanan facia ile skandallar zincirinin ardı ardına ortaya çıktığını belirterek, "Aynı adreste 2 yıl önce yine kaza yaşandı, su tahliyesi için madene sevk edilen araç 5 dakika çalıştı, TEMA 2013'te facianın yaşandığı maden için 'su baskını olur' uyarısının dikkate alınmamış." dedi.

GÖÇADER Genel Sekreteri Adnan İnik, 301 madencinin hayatını kaybettiği Soma faciasının henüz yaraları sarılmamışken, bir üzücü haberi de Karaman'ın Ermenek ilçesinde faaliyet yürüten maden ocağından aldıklarını söyledi.

İnik, yaşanan facia ile skandallar zincirinin ardı ardına ortaya çıktığını, aynı adreste 2 yıl önce yine kaza yaşandığını, su tahliyesi için madene sevk edilen aracının 5 dakika çalıştığını, Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı'nın (TEMA) 2013'te facianın yaşandığı maden için 'su baskını olur' uyarsının dikkate alınmamış olmasının, kendilerini hayretler içerisinde bıraktığını söyledi. Adnan İnik, "İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalıdır. Umutların tükendiği noktada acıları içimizde hissediyoruz." dedi.

Basından takip ettikleri kadarıyla faciayı 3 savcının soruşturacağını öğrendiklerini aktaran İnik, "Ermenek Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturmayı yapmak üzere 3 savcı görevlendirmiş. 301 madencinin hayatını kaybettiği Soma faciası göz önüne alındığında kafalarda soru işaretleri oluşuyor. Sorumluların bulunup cezalandırılacağına inanmak istiyoruz. Kars'tan, maden işçilerimize, ailelerine, eş, çocuk ve dostlarına dualarımızın onlarla olduğunu söylemek istiyoruz." şeklinde konuştu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri