Tema Vakfı’ndan ’kömür‬ Mü? Ömür‬ Mü?’ Çağrısı

TEMA Vakfı gönüllüleri Edirne’de ’Kömür mü? Ömür mü?’ çağrısı yaparak, kömürün ve kömürlü termik santrallerin zararlarına dikkat çekmek için pedal çevirdi.TEMA Vakfı gönüllüleri, Türkiye’nin birçok no...

TEMA Vakfı gönüllüleri Edirne’de ’Kömür mü? Ömür mü?’ çağrısı yaparak, kömürün ve kömürlü termik santrallerin zararlarına dikkat çekmek için pedal çevirdi.

TEMA Vakfı gönüllüleri, Türkiye’nin birçok noktasında bisiklet turundan uçurtma şenliğine kadar pek çok etkinlik düzenleyerek kömürle ilgili gerçeklere dikkat çekip karar vericilere de ’kömürü bırak’ çağrısı yapıyor. Kömürün ve kömürlü termik santrallerin zararlarını anlatmak üzere bir dizi etkinlik düzenleyen TEMA Vakfı, Nisan ayı sonu ve Mayıs ayı boyunca gönüllüleriyle birlikte bulunduğu her yerde ’kömürsüz yaşam herkesin hakkı’ diyecek.

"DÜNYA KÖMÜRÜ ÇIKARTMAKTAN VAZGEÇTİ"

TEMA Vakfı Edirne İl Temsilcisi Şirin Çoğal, Türkiye’nin iklim değişikliğinden en fazla etkilenecek bölge olan Akdeniz Havzası’nda yer aldığını hatırlatarak, "İklim değişikliğinin en büyük nedeni ise kömürlü termik santrallerden kaynaklanan sera gazı emisyonları. TÜİK verilerine göre, 2014 yılında sera gazı emisyonları içinde en büyük payı yüzde 72,5 ile enerji kaynaklı emisyonlar oluşturuyor. Uluslararası Enerji Ajansı tarafından iklim değişikliği ile mücadele için dünyadaki mevcut kömür rezervlerinin yüzde 82’sinin yer altında bırakılması gerektiği kabul edildi. Yenilenebilir kaynaklardan enerji üretmenin maliyeti her gün düşüyor. Ancak, Türkiye kömüre dayalı enerji politikalarına devam ediyor" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri