Tema, Saha Koordinasyon Toplantısını 300 Gönüllü İle İstanbul'da Yaptı

TEMA Vakfı, yaşanabilir bir gelecek için saha koordinasyon toplantısını 300 kişilik doğaseverle yaptı. TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç, yaptığı yazılı açıklamada, İstanbul'da 4 gün süren ve 60 il temsilcisinin katımıyla...

TEMA Vakfı, yaşanabilir bir gelecek için saha koordinasyon toplantısını 300 kişilik doğaseverle yaptı. TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç, yaptığı yazılı açıklamada, İstanbul'da 4 gün süren ve 60 il temsilcisinin katımıyla yapılan saha koordinasyon toplantı 300 gönüllünün katıldığını ifade etti.

Toplantının ana temasının Yaşanabilir bir gelecek için gönüllüyüz kapsamında olduğunu belirten Ataç,

gönüllülere toplantıda 2013 - 2014 faaliyet yılında hayata geçirilen ağaçlandırma ve kırsal kalkınma projeleri, saha ve gönüllülük çalışmaları, savunuculuk çalışmaları ve eğitim programları hakkında bilgi verildiğini kaydetti.

TEMA Vakfı’nın gücünü gönüllülerinden alan bir sivil toplum örgütü olduğunu belirten Ataç, toplantıda 2014 - 2015 faaliyet yılında yapılması planlanan çalışmalar hakkında bilgilendirme yaptıklarının altını çizdi.

Toplantıda ayrıca TEMA gönüllüleri toprak dede Hayrettin Karaca, yaprak dede A. Nihat Gökyiğit ile söyleşilerde bir araya geldiklerini ifade etti.

Ayrıca toplantıda Mahir Gürbüz 'Toprak Kanunu ve Toprak Koruma Kurulları', Prof. Dr. Mustafa Sarı “Bir Doğa Mücadelesi: Yukarı Denizin Öyküsü İnci Kefali”, Prof. Dr. Ünal Asan “Anıt Ağaçlar” ve Bekir Ağırdır “Türkiye’nin Toplumsal Dinamikleri” başlıklı sunumlar yaptı.

Suat Özçağdaş tarafından gerçekleştirilen iletişim eğitimine katılan gönüllüler, gerçekleştirilen atölye çalışmalarında da örgütlenme ve gönüllü kazanımı, temsilciler ve Genç TEMA programlarının uygulanması, savunuculuk çalışmaları ve eğitim çalışmalarına yönelik iyi örnekler sunumunun yapıldığı belirtildi.

Ataç, toplantıda Toprak Kanunu ve Toprak Koruma Kurulları ile Anıt Ağaçlar konularında uzman isimler tarafından sunum yapıldığını kaydetti.

Ataç, toplantı bitiminde bir yıldır sürdüğü TEMA Vakfı Antalya Temsilciği görevini mesleki çalışmalarından dolayı ayrılmak zorunda kalan ve vakfı Manavgat İlçe Temsilcisi mimar Şenay Malbora’ya, teşekkür plaketi takdim ettiklerini sözlerine ekledi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri