Tellal pazarında kış yoğunluğu yaşanıyor

Kış soğuklarının şu günlerde etkisini göstermesiyle vatandaşlar ve Suriyeli sığınmacılar kışlık kıyafet ihtiyaçlarını karşılamak için Tellal Pazarına akın ediyor.

Kış soğuklarının şu günlerde etkisini göstermesiyle vatandaşlar ve Suriyeli sığınmacılar kışlık kıyafet ihtiyaçlarını karşılamak için Tellal Pazarına akın ediyor. Başta üniversite öğrencileri ve dışarıdan gelen memurlar ve işçiler olmak üzere az para ile çok eşya almak isteyenlerin uğrak yeri Tellal Pazarı oluyor. Tellal Pazarı'nda ikinci el ev eşyaları yeniden değer buluyor. Tellal Pazarı’nda bir eve lazım olan bütün eşyaların alınıp satılmasının yanında, iş yeri eşyaları ve lokanta malzemeleri gibi eşyalar da alınıp satılıyor. Alışveriş yapanların genellikle memnun olduğunu dile getiren tezgahtar Necati Aral, işlerin soğukların gelmesiyle arttığını kazançlarının iyi olduğunu söyledi. Aral, Tellal Pazarı’ndaki bazı olumsuzluklardan yakınarak, “Vatandaşta pazara karşı bazı önyargılar var. Tellal Pazarı'nı bit pazarı gibi görenler var. Ya da sadece eski veya çalıntı ev eşyalarının alınıp satıldığı pazar olarak biliniyor. Bazı esnafın da vatandaşı kandırması bu önyargıları güçlendiriyor” dedi. Necati Aral ayrıca, pazara çok sayıda çalıntı eşyanın geldiğini ve bu tür eşyaların sıkıntı oluşturduğunu söyledi.

EN ÇOK SIĞINMACILAR GELİYOR

Pazardan daha çok öğrencilerin, işçilerin ve sığınmacıların kışlık ihtiyaçlarını aldıklarını söyleyen esnaf  Necati Aral , genel itibari ile her bütçeden ve her kesimden insanların alışveriş yaptıklarını söyledi. Pazarda çok çeşitli ürünlerin bulunduğunu, her bütçeye uygun kışlık eşyanın alınabileceiğini belirten Necati Aral, “10 yıldır bu pazarda esnaflık yapıyorum. Pazarda her çeşit ve her zevke uyacak şeyler bulmak mümkün.Cebini düşünen vatandaş ve maddi imkanı olmayanlar için inci değerinde bir yerdir” dedi. Aral, çalıntı eşyalar konusunda temkinli olduklarını, edindikleri tecrübe sonucunda bir malın çalıntı olmadığını hemen anlayabildiklerini de sözlerine ekledi.

TOLGA PARLAK

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri