Televizyondan etkilenerek ressam oldu

TRT 2de seyrettiği ressam programından etkilenen Abdullah Avcı, yağlı boya olarak çizdiği tablo resimleri ile dikkatleri üstüne çekiyor.

Resim çizmeye ilkokuldan bu yana ilgi duyduğunu belirten amatör ressam Abdullah Avcı, emekli olursa daha fazla resim çizeceğini söyledi.

Seydişehir’in Kızılcalar Mahallesi’nde ikamet eden Abdullah Avcı bugüne kadar çizmiş olduğu 30 yağlı boya çalışmasını nasıl yaptığını gazetemize anlattı. Avcı konu ile olarak verdiği bilgilerde: “Eti Alüminyum Fabrikası’nda çalışıyordum. Fabrikanın özelleşmesi sonucu işsiz kaldım. 4-C statüsünde Seydişehir dışına tayinim çıktığı için de gitmedim. Özel sektörde çalışıyorum. Boş kaldığım zamanlarda kendi evimde yağlı boya resimleri çiziyorum. İlkokuldan itibaren resim çizmeye yönelik büyük bir ilgim vardı. O dönem karakalem çalışması yapıyordum. Bu çalışmam askerlik yıllarıma kadar devam etti. 2006 yılından sonra evde TRT 2’de bir ressamın manzara resimlerini çizerken etkilendim. O günden itibaren yağlı boya resimleri yapıyorum. Bu güne kadar 30 adet yağlı boya resmi yaptım. Beni tanıyan eş ve dostlarım yaptığım resimleri beğendiler. Hatta tabloların bir kısmını 30-40 YTL ye onlara sattım” diye konuştu.
Şuan maddi sıkıntısı olduğundan dolayı çalışmak zorunda olduğum için resim çizmeye çok zaman ayıramadığını aktaran Avcı, resim konusunda destek alırsa daha güzel eserler yapabileceğini söylüyor.
İlker Uysal-Seydişehir

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri