Telefon kablolarından kurtuldu

Rize'de yeni bir ev inşa etmek isteyen 70 yaşındaki Mustafa Çilo, evi yapacağı araziden geçen telefon kablolarının kaldırılması için yaptığı başvuruya cevap alamayınca ilginç bir yola başvurmuştu.

Rize’nin İkizdere İlçesi’nde yeni bir ev inşa etmek isteyen 70 yaşındaki Mustafa Çilo, evi yapacağı araziden geçen telefon kablolarının kaldırılması için yaptığı başvuruya cevap alamayınca ilginç bir yola başvurarak iki katlı evi, alt kat penceresinden içeri giren kabloları, salonu, odaları ve tavanı geçip çatıdan dışarı çıkacak şekilde inşa ettirmişti.

Basına yansıyan konu sonrası harekete geçen Rize Telekom Müdürlüğü ekipleri, bir günlük çalışma ile evin içerisinden geçen telefon şebeke hattını kaldırdı.

Telekom Müdürü Rüstem Koçal, evinde ziyaret ettiği 25 yıllık Telekom abonesi Mustafa Çilo’ya telefon cihazı ve çikolata hediye etti. İlgi karşısında şaşıran ve duygulanan Çilo’nun gözleri doldu.

Gündoğdu mahallesindeki evinde eşi 69 yaşındaki Sabire ile oturan Mustafa Çilo’nun evi, geçen yıl ağustos ayında çıkan yangında hasar gördü. Çilo, bunun üzerine hasar gören evinin alt tarafındaki arsasında iki katlı yeni bir ev yapmaya karar verdi. Çilo, evi yapacağı arsanın üzerinden Ilıca Köyü'ne giden telefon şebeke hattı geçtiği için Türk Telekom’a dilekçe ile başvurarak hattın kaldırılmasını ya da yerinin değiştirilmesini istedi. Bu arada inşaatına başlayan ve ilk katı çıkan Mustafa Çilo, telefon şebeke hattı kaldırılmadığı için yetkililerle tekrar görüştü. Ancak bir sonuç alamayan Mustafa Çilo, geçen yıl kasım ayında evin ikinci katını telefon şebeke hattını da içine alacak şekilde inşa ettirdi. Ancak evin birinci katının penceresinden girip salonu ve odaları geçerek üst kat betonundan dışarı çıkan kablolar nedeniyle sıva da yaptıramayan Çilo çifti, kışı eski evlerinde geçirmek zorunda kaldı.

Çilo'nun mağduriyeti sonrası Rize Telekom Müdürlüğü ekipleri, harekete geçti. Bölgeye giden ekipler, önce eve giren telefon şebeke hattını kesti, kabloları evin dışına çıkardı. Ardından evin alt tarafına yeni bir direk dikilerek telefon şebeke hattı evin çevresinden dolandırarak ana şebekeye bağladı. Evin içerisinden geçen telefon şebeke hattının kaldırılmasıyla birlikte Mustafa Çilo, bir süredir duran evin inşaatına yeniden başladı.

Çalışmaların tamamlanmasının ardından Rize Telekom Müdürü Rüstem Koçal, 25 yıllık abone olan Mustafa ve eşi Sabire Çilo’yu evinde ziyaret etti. Kendisini tanıtan Koçal, “Kablolar kaldırıldı mı?” diye sorduğu Mustafa Çilo,” Kablolar kaldırıldı, hiçbir engel kalmadı.” cevabını aldı.

Bunun üzerine Koçal, “Verdiğimiz engelden dolayı özür dileriz.” deyince Çilo, “Ömrünüz çok olsun” diyerek duygulanınca gözyaşlarını tutamadı. Koçal, Mustafa Çilo’ya telefon cihazı ve çikolata hediye etti. Koçal, “200 abonemizin telefonu bu kablolardan besleniyordu. Tabii müşterimiz ev yapmaya başlayınca kablolar engel oldu. Arkadaşlarımız gün boyu yaptığı çalışma ile Mustafa amcamızın mağduriyetini giderdi.” dedi.

Mustafa Çilo, “Şimdi evin inşaatına başlıyorum. Bu haberden sonra eve telefon üstüne telefon geldi. Çok memnun oldum. Bütün akrabalarım aradı beni. Allah sizden razı olsun.” şeklinde konuştu.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri