‘Telamiz-i Konevi’de 100 sanatçı 120 eser

Hazreti Mevlana’nın 750. Vuslat Yıl Dönümü etkinlikleri kapsamında Hattat Hüseyin Öksüz ve talebeleri tarafından hazırlanan Telamiz-i Konevi Hat Sergisi, Meram Belediyesi Tantavi Kültür ve Sanat Merkezi’nde açıldı.

Açılışa Meram Kaymakamı Dr. Bayram Yılmaz, Karatay Kaymakamı Cengiz Ayhan, Konya Milletvekili Ali Yüksel, Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Uslu, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, AK Parti Konya İl Başkan Vekili Kazım Küçükçöğen, Meram Belediyesi Meclis Üyeleri, Meram Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Taşdemir, Hattat Hüseyin Öksüz ve sanat severler katıldı. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan açılış programında ilk sözü alan Hattat Hüseyin Öksüz’ün talebesi Seyit Ahmet Depeler bu yıl üçüncüsü düzenlenen Telamiz-ı Konevi Hat Sergisi’nde yaklaşık 100 sanatçının 120 eserinin bulunduğunu belirtti.

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş da “Güçlü imanı, derin fikirleri, öğretileri ve zamana meydan okuyan Mesnevisiyle bizleri yüzyıllar sonrasında bile aşk, muhabbet, merhamet ve kulluk çatısı altında toplayabilen Hazret-i Pir’i rahmet, minnet ve şükranla anıyorum” diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri