Telafer'den Kerkük'e Kaçan Türkmenler Zor Şartlar Altında Yaşıyor(özel)

Terör örgütü Irak-Şam İslam Devleti( IŞİD) saldırılarından kaçarak Kerkük'e sığınan Telaferli Türkmenler zor şartlar altında hayat mücadelesi veriyor. Barınma ve yiyecek sıkıntısı çeken Türkmeler, yapılan yardımların yetersiz...

Terör örgütü Irak-Şam İslam Devleti( IŞİD) saldırılarından kaçarak Kerkük'e sığınan Telaferli Türkmenler zor şartlar altında hayat mücadelesi veriyor. Barınma ve yiyecek sıkıntısı çeken Türkmeler, yapılan yardımların yetersiz kaldığını söylüyor.

Telafer'den kaçan 7 kişilik Salih Abdulkadir ailesi de bunlardan biri. Ailenin reisi Salih Abdulkadir, sağlık sorunları yaşadığı için elinden hiç bir iş gelmiyor. Zor durumdan olan ailenin bütün yükü 5 çocuk annesi İkbal Abdulkadir'in omuzlarında. Daha önce dikiş yaparak aileyi geçindiren İkbal Abdulkadir, çocuklarının nafakasını temin etmek için Kerkük'te de bu işi yapıyor. Her şeylerini Telefare'den bırakarak kaçan aileye, dikiş makinesi Kerkük Türkmen Kadınlar Birliği tarafından temin edilmiş.

Cihan Haber Ajansı( Cihan)muhabirine konuşan evin reisi Salih Abdulkadir, Irak Türkmen Cephesi'nin kendilerine destek olduğunu söyledi. Ağır bir ameliyat geçirdiğini söyleyen Abdulkadir, eşinin dikiş yaparak çocuklarının geçimi sağladığını ifade etti. IŞİD militanlarının Telafer saldırısında evlerini yıktığını söyleyen Abdulkadir, terör örgütünün büyük zulümlere imza attığını aktardı.

Kerkük'e sığınan Türkmenlere ellerinden geldiği kadar destek olmaya çalıştıklarını ifade eden Türkmen Kadınlar Birliği Başkanı Kadriye Ziyayi, bu zor günde herkesi mültecilere yardım etmeye çağırdı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri