Tel Örgü Kaldırıldı, Apollon Tapınağı Gelin Ve Damatların Uğrak Yeri Oldu

Dünyaca ünlü 2 bin yıllık Apollon Tapınağı önündeki tel örgü kaldırılınca gelin ve damatların hatıra fotoğraf çektirmek için uğrak yeri haline geldi. Side'de tapınaklar bölgesi Anadolu Üniversitesi Arkeoloji Bölümü kontrolünde...

Dünyaca ünlü 2 bin yıllık Apollon Tapınağı önündeki tel örgü kaldırılınca gelin ve damatların hatıra fotoğraf çektirmek için uğrak yeri haline geldi.

Side'de tapınaklar bölgesi Anadolu Üniversitesi Arkeoloji Bölümü kontrolünde Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından restorasyon çalışması için tel örgü ile kapatılmıştı. Manavgat Belediyesi, görüntü kirliliği yaptığı gerekçesi ile Antalya Anıtlar Yüksek Kurulu'ndan aldığı izinle Apollon Tapınağı'nın önündeki tel örgüyü söktü ve paralı girişi sona erdirdi. Tapınaklar bölgesinde restorasyon öncesinde nikah törenlerinin yapılmasına da izin veriliyordu.

Gelin ve damatlığıyla Side Antik Kent'e gelen Taylan-Filiz Gözoğlu çifti, mutlu günlerinin kalıcı bir hatıra kalması için dünyaca ünlü Apollon Tapınağı'na geldiklerini ifade etti.

Zabıta ekipleri, ağustos ayı içinde 58 yeni evli çiftin golf arabası ile Side Antik Tiyatro'dan Apollon Tapınağı'na götürdüklerini söyledi.

Manavgat Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Öz, Side'ye gelen gelin ve damatların mutlu günlerinde tapınaklar bölgesinde fotoğraf çektirme ve gezmelerini golf arabasıyla yaptırdıklarını kaydetti.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri