Tekvoncular sevindirdi

Avusturya’da yapılan Tekvando Turnuvasında Konyalı sporcular aldıkları madalyalarla Türkiye ve Konya’yı gururlandırdı. Ali Sarı altın madalya, Yunus Sarı gümüş madalya Dürdane Altunel ise bronz madalya aldı

Avusturya Açık Tekvando Turnuvası 31 Mayıs, 1 Haziran tarihleri arasında Avusturya'nın Innsbruck şehrinde yapıldı. 67 ülkeden bin 700 sporcunun katıldığı turnuvada yıldızlar, gençler ve büyükler kategorisinde yapılan mücadelelerde sporcular kürsüye çıkmak için kıran kırana maçlar yaptılar.  Türkiye 13 sporcu ile katıldığı turnuvada, 4 altın, 3 gümüş ve 3 bronz olmak üzere toplam 10 madalya kazandı ve bütün kategorilerde yarışmamasına rağmen takım halinde ikinciliği elde etti. Konyalı sporcular Ali Sarı Yunus Sarı ve Durdane Altunel aldıkları madalyalarla Konya spor kamuoyunu gururlandırdı.

Turnuvanın ilk gününde erkekler 87 kiloda Ali Sarı ile bayanlar 49 kiloda Rukiye Yıldırım birinci olarak altın madalya kazanırken, erkekler 80 kiloda Yunus Sarı ile 63 kiloda Umut Bildik ise ikinci olarak gümüş madalya aldılar. Turnuvanın ikinci gününde ise bayanlar 55 kiloda Fatma Sarıdoğan ile bayanlar 49 kiloda Zehra Döşüçukur kürsünün en üstünde yer alarak altın madalya kazandılar. Erkekler +78 kiloda Talha Bayram ikinci olurken, bayanlar 73 kiloda Furkan Asena Aydın, 57 kiloda Dürdane Altunel ve +73 kiloda Cansel Deniz üçüncü olarak bronz madalya kazandılar.

BAKANDAN KUTLAMA

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Avusturya Açık Tekvando Turnuvası'nda toplamda 10 madalya kazanarak önemli bir başarıya imza atan Tekvando Milli Takımı'nı tebrik etti. Bakan Kılıç, tebrik mesajında, "Tekvando Milli Takımımızın 31 Mayıs-1 Haziran tarihlerinde Avusturya'da gerçekleştirilen turnuvada kazandığı başarılar bizi oldukça mutlu etti. 67 ülkeden bin 700 sporcunun katıldığı turnuvaya, 13 sporcu ile iştirak eden ülkemizin 4 altın, 3 gümüş ve 3 bronz olmak üzere toplam 10 madalya kazanması takdire şayan. Tüm kategorilerde yarışmamasına rağmen, takım halinde ikinci olma başarısını gösteren genç sporcularımızı tüm kalbimle tebrik ediyorum. Çok daha güzel başarılara birlikte sevineceğimiz günlerin yakın olduğuna inancım tam" ifadelerini kullandı.

METİN ŞAHİN: “2016 OLİMPİYATLARI İÇİN UMUTLUYUZ”

Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Metin Şahin, Avusturya’da elde ettikleri sonucun 2016 Rio de Janeiro Olimpiyat Oyunları öncesinde umutlarını daha da arttırdığını söyledi.

Şahin, Avrupa Şampiyonası'nın ardından ilk büyük katılımlı turnuvadan başarıyla çıktıklarını belirterek, "Bin 700 sporcunun mücadele ettiği ve olimpiyat oyunlarına katılım yolunda puan veren bir turnuvaya 13 sporcu ile katıldık ve 10 madalya kazandık. Servet Tazegül ve Nur Tatar gibi isimlerin kadroda olmamasına rağmen 67 ülke arasında 2. sırayı aldık. Önemli bir başarı elde ettik. Sporcularımızın performansı bizi çok mutlu etti. Servet ve Nur’un dışında Rukiye Yıldırım ve Ali Sarı da altın madalya kazanarak olimpiyatlara katılım yolunda önemli puanlar elde ettiler. 2012 yılında zirveye çıkan Türk tekvandosu 2016 yılında da aynı başarıyı tekrarlamak için çalışmalarını sürdürüyor” diye konuştu.

Metin Şahin, Ağustos ayında Çin’in Nanjing şehrinde gerçekleştirilecek Gençlik Olimpiyatları’na kota almayı başaran Zehra Döşüçukur, Fatma Sarıdoğan ve Talha Bayram’ın Avusturya’dan 2 altın ve 1 gümüş madalya ile döndüğünü belirterek, Türk tekvandosunun geleceğinin emin ellerde olduğunu ifade etti. Şahin, alınan başarıda emeği geçen herkesi kutladığını da sözlerine ekledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri