Tekvandonun geleceği parlak

Dünya Tekvando Federasyonu (WTF) ile Türkiye Tekvando Federasyonu tarafından birlikte organize edilen 3. WTF Dünya Tekvando Poomsae Şampiyonası, Ankarada devam ediyor.

Şampiyona öncesinde düzenlenen toplantıda konuşan Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, 1 sene içinde 5. büyük organizasyona ev sahipliği yaptıklarını hatırlatarak, “Bu şampiyona, Türkiye’nin uluslararası platformda gerek prestij, gerek de üstlendiği sorumluluğu açısından büyük önem arz etmektedir” dedi. Şahin, şampiyonaya 57 ülkeden, 450 sporcu ve 180 idarecinin katılacağını belirterek, başta Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başsegioğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e teşekkür etti.

WTF’nin Koreli başkanı Chungwong Choue ise kardeş ülke olarak gördükleri Türkiye’de olmaktan dolayı büyük bir mutluluk içinde olduklarını söyledi. Choue, WTF’nin 188 üye ülkeye sahip olduğunu kaydederek, “Türkiye, tekvando sporunun en popüler olduğu ülkelerden bir tanesi. Türkiye’nin, olimpiyatlarda aldığı 2 madalya nedeniyle çok mutluyum. Bu madalyalar içinde altın yoktu, ancak 2012 Olimpiyat Oyunları’nda altın madalya kazanacağınıza inanıyorum. Başkan Metin Şahin ile Türk tekvandosunun geleceği çok parlak” diye konuştu. Kore halkının Türkiye’ye karşı özel bir sevgisi olduğunun altını çizen başkan Choue, şunları söyledi: “Kore Savaşı’nda, Türk ordusunun bize olan yardımları, hala aklımızda, hatıralarımızda. Metin Şahin’in Kore ziyareti sırasında, Türk Şehitliği’ni ziyaret etmiştik. Kore halkı, her zaman kendilerini onlara karşı borçlu hissetmiştir.”
TÜRKİYE’NİN 2011 DÜNYA ŞAMPİYONASI ADAYLIĞI
Başkan Chungwong Choue, Türkiye Tekvando Federasyonu’nun çok çalışkan bir federasyon olduğunu ve WTF’nin yaptığı her organizasyona talip olduğunu söyledi. Tekvandonun Kore çıkışlı bir spor olduğunu, ancak olimpik branş olduktan sonra tüm dünyaya mal olduğunu ifade eden Choue, şunları söyledi: “Federasyon başkanı Metin Şahin, tekvando konusunda o kadar hırslı ki, her organizasyonu Türkiye’ye almak istiyor. Türkiye, Kore’den sonra tekvandonun 2. ülkesi haline gelmiştir. 2011 Dünya Şampiyonası’nı da Türkiye’de yapmak istiyorlar. Ancak bunun kararı, 2009 yılında Kophenag’da yapılacak Avrupa Şampiyonası sırasında verilecek. Birçok ülke mutlaka bu organizasyona ev sahipliği yapmak için aday olacaktır. Bunu almak da kolay değil.”
TÜRK SPORCULAR TOPLAM 4 MADALYA KAZANDI
Dünya Tekvando Federasyonu (WTF) ile Türkiye Tekvando Federasyonu tarafından birlikte organize edilen 3. WTF Dünya Poomsae Şampiyonası'nın ilk gününde Türk sporcular 4 madalya kazandı.ASKİ Spor Salonu'nda gerçekleştirilen şampiyonada bugün ikisi bayan 5 Türk sporcu 4 ayrı kategoride mücadele etti. Şampiyonada genç erkeklerde Kemal Ustabaş ikinci olarak gümüş madalya kazanırken, 41 yaş üstü kategorisinde Mustafa Kemal Yılmaz ise bronz madalya aldı. 36 yaş üstü ikili peyirde (1 bay-1 bayan) Nesibe Altun-Zeynel Çelik ikilisi ise 2. olarak gümüş madalya kazandı. Diğer Türk sporculardan genç bayanlarda mücadele eden Tuğçe Bölükbaşı ise elendi.Şampiyonaya yarın yapılacak mücadelelerle devam edilecek. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri