Tekvandoda Konya başarısı

Antalya’nın Alanya İlçesinde 25-31 Ocak tarihleri arasında yapılan Tekvando Büyükler Türkiye şampiyonasında M.Talha Sarı Türkiye 3. sü, Dürdane Altunel Türkiye 3. sü olurken, beş sporcu da Avrupa şamp
63 kiloda Dürdane Altunel, 63 kiloda Ali Serçe, 68 kilo Hüsnü Aslan, 80 kilo Celal Keleş, 87 kilo Muhammet Durukanlıca’nın seçmelerde başarılı olarak milli takıma gireceklerine inandığını belirten Tekvando İl Temsilcisi Hakkı Mermer, “Türkiye şampiyonasında tüm iknasızlıklara rağmen büyük bir başarı elde ettik. İki sporcumuz kürsüye çıkarken, beş sporcumuz da milli takım seçmelerinde mücadele edecek. Konya’nın yetiştirmiş olduğu, ancak elimizde tutamayıp Ulaştırma Kulübüne kaptırdığımız +87’de Ali Sarı ve 87 kiloda kardeşi Yunus Sarı Türkiye şampiyonu oldu. Bu sporcular Avrupa şampiyonasına direkt olarak katılma hakkı kazandı. Türkiye şampiyonasında mücadele eden Dürdane Altunel ve Hüsnü Aslan genç olmalarına rağmen, büyüklerde yarışarak başarı elde etti.
Sporcularımıza tüm Konya’nın sahip çıkması gerekir. Yoğun tempoda çalışıyoruz” dedi. Konya bölgesi 15-20 Şubat tarihlerinde Alanya’da yapılacak olan Türkiye Gençler Tekvando şampiyonasında 63 sporcu ile mücadele ederek madalya için ter dökecek. Mermer, “Alanya’da sporcularımızın büyük işler yapmasını ve birçok madalya almasını bekliyorum. Avrupa Gençler şampiyonasına en az iki sıklette milli takıma gireceğimize inanıyorum”dedi. Tekvando İl Temsilcisi Hakkı Mermer, kendilerine destek olan tüm kulüplere ve Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanı Cevdet İşbitirici’ye de desteklerinden dolayı teşekkür etti. İl Özel İdare Kulübü, Ereğli Şekerspor ve Doğan Spor Kulübü yeni açılmalarına rağmen, Türkiye Gençler Tekvando şampiyonasında ilimizi temsil edecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri