Tekvandocu dayanışması

3. Rumi Çocuk Oyunları için Konya'ya gelen Almanya, Azerbaycan, İspanya, Mısır, Bosna Hersek ve Kosava Tekvando Federasyonu yöneticileri, Türkiye Tekvando Federasyonu Genel Koordinatörü Ramazan Erçin ile Milli takımlar antrenörü Muammer Cambaz tarafından

3. Rumi Çocuk Oyunları için Konya'ya gelen Almanya, Azerbaycan, İspanya, Mısır, Bosna Hersek ve Kosava Tekvando Federasyonu yöneticileri, Türkiye Tekvando Federasyonu Genel Koordinatörü Ramazan Erçin ile Milli takımlar antrenörü Muammer Cambaz tarafından ağırlandı. Müsabakalar tamamlanmasının ardından Bosna Hersek Tekvando Federasyonu Başkanı Ahmet Dilek, Almanya Tekvando Federasyonu Asbaşkanı Musa Çiçek, Mısır, İspanya, Azarbaycan ve Kosava Tekvando Federasyonu yöneticileri, kendileri ile yakından ilgilenen ve Akyokuş tesislerinde yemek veren Ramazan Erçin'e teşekkür ettiler. Konya'nın geleneksel takım yemeklerini tadan konuklar, Mevlana'nın hoşgörü şehrinde bulunmaktan çok memnun olduklarını, özellikle de Ramazan Erçin gibi önemli bir dostlarının olduğu için de kendilerini şanslı hissettiklerini söylediler. Konya'nın güzel bir şehir olduğuna dikkat çeken konuklar, bundan sonraki oyunlara daha çok sporcu ile katılma sözü verdiler.
Oyunların Konya için önemli bir organizasyon olduğunu söyleyen Tekvando Federasyonu Genel Koordinatörü Ramazan Erçin, “tekvando camiası farklı bir camia,  dünya'nın neresine giderseniz gidin, aynı sıcak ilgiyle, aynı dostlukla, aynı samimiyetle karşılaşırsınız. Konya'ya davet ettiğimiz dostlarımızı ağırlamak ve Konya'yı tanıtmak bizim öncelikli görevimizdir. Müsabakalar yapılır, derece alınır ya da alınmaz, ama baki kalan tekvado dünyasının dostluğudur. Ben de burada dostlarımızı ağırlamaktan son derece memnunum” dedi.

Rumi Çocuk Oyunları'nın her geçen yıl daha da zenginleştiğini söyleyen Ramazan Erçin, bu oyunların gerçekleşmesinde emeği geçen Vali Aydın Nezih Doğan, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ile Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Ömer Ersöz ve personeline de teşekkür ederek, 4. Rumi Çocuk Oyunmları'nın katılımcı anlamında daha zengin geçeceğini bildirdi.

TEKVANDOCULAR NEFES KESTİ

3. Uluslararası Rumi Çocuk Spor Oyunları Tekvando  müsabakaları Atatürk Spor Salonunda yapılan final karşılaşmaları ile  tamamlandı. Müsabakalarda Azerbaycan, Almanya, Bosna Hersek, İspanya, Mısır, Kosova, Türkiye ve Konya takımlarından 34 bayan 34 erkek sporcu mücadele etti. Bayanlarda 33 Kg, 44 Kg, 47 Kg, 51 Kg ve 59 Kg erkeklerde ise 33 Kg, 37 Kg, 45 Kg, 57 Kg ve 65 Kg kategorilerinde gerçekleştirilen müsabakalar sonunda dereceye giren sporculara ödüllerini Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Vali Yardımcısı Tayyar Şaşmaz, Vali Yardımcısı Hasan Karakaş, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Yasin ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz verdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri