Tekvando saygı sporudur

Konya’da yapılan dan sınavlarına katılan Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin tekvando sporunun bir saygı sporu olduğunu ve hedeflerinin 2012 olimpiyatları olduğunu söyledi
Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin Konya’da yapılan 1.ve 2. dan  sınavlarına katıldı. 100. Yıl Kapalı Spor Salonu’nda yapılan sınavlara Konya ve diğer illerden bir çok sporcuk iştirak etti. Kayhan Aytar’ın komisyon başkanlığında yapılan sınavlarda öğrenciler dan atlayabilmek için büyük çaba harcadı. Tekvando Federasyon Başkanı Metin Şahin de yapılan dan sınavını ziyaret ederek sporculara yapmaları gerekenler hakkında bilgi verdi. Şahin yaptığı konuşmada Tekvando sporunun bir dövüş sporu değil aksine bir saygı sporu olduğunu ifade etti. Metin Şahin ayrıca başarının bir ölçüsünün olmadığını ve 2012 yılında hedeflerinin Londra Olimpiyatları olduğunu söyledi. Şahin, “ Tekvando sporu bildiğiniz gibi bir uzak doğu sporudur.  Bu sporu bir dövüş sanatı değil bir saygı sanatıdır. Do felsefesi içinde her türlü bilgiyi taşımaktadır. Bizde bu felsefiyi Türk adet ve örflerine uygun bir şekilde sporcularımıza öğretmeye çalışıyoruz. Hedefimiz başarılı ve saygılı sporcular yetiştirerek İstiklal Marşımızı her fırsatta okutmak ve Al Bayrağımızı göndere çektirmektir. Katılımcı sporcularımıza ve antrenörlerimize başarılar diliyorum” dedi. Şahin eğitim ve sporunda birbirinden ayrılmayan iki öğe olduğunu ve sporcuların eğitimlerine de önem vermeleri gerektiğini ifade etti. Metin Şahin, “ Eğitim ve spor birbirini tamamlayan iki unsurdur. Bu iki maddeye dikkat etmemiz gerekir. Biz sporla birlikte eğitime dikkat ediyoruz. Bu iki çalışma birlikte olursa başarı kendiliğinden gelir.  Tekvando branşı futboldan sonra en çok lisanslı sporcuya sahip bir spor dalıdır. Ancak yeterli midir? Değildir.  Komşu İran’da tekvando branşında lisanslı sporcu sayısı milyonları buluyor” diye konuştu. Tekvando sporunun Türkiye’de zirve yaptığını ve 2009 yılında alınan dünya şampiyonluğunu hatırlatan Federasyon Başkanı Metin Şahin yeni hedeflerinin 2012 Londra olimpiyatları olduğunu söyledi.  Şahin, “ Tekvando branşı Türkiye’de sim yapmış bir spor dalıdır. Yetiştirdiğimiz sporcular ile uluslar arası bir çok başarıya imza attık. Ancak başarının ölçüsü yoktur. Şimdi hedefimiz Londra 2012 olimpiyatları. Burada da Dünya şampiyonu olmak istiyoruz” dedi. Metin Şahin Sınav Komisyon Başkanı Kayhan Aytar’ın da  hocası olduğunu ve kendisini en iyi şekilde yetiştirerek buralara getirdiğini söyledi. Şahin, Kayhan Aytar’a minnetar olduğunu da sözlerine ekledi.
Sınav Komisyon Başkanı ve Konya tekvandosunun duayeni olan Kayhan Aytar Metin Şahin gibi bir talebesi olduğunu için gurur duyduğunu söyledi. Aytar’ın duygulanması ise gözlerden kaçmadı.
Konuşmaların ardından Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin hocası ve Sınav Komisyon Başkanı Kayhan Aytar’a hediye takdim etti. Şahin daha sonra katılımcılara başarılar dileyerek salondan ayrıldı.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri