Tekvando şampiyonu Özel Başak’tan çıktı

Özel Başak Koleji Lisesi öğrencisi Rumeysa Nur Yıldız, 27 ilin katıldığı tekvando şampiyonasında 46 kiloda siyah kuşakta güçlü rakiplerini yenerek birinci olarak, altın madalya kazandı.

Şuanda Avrupa tekvando şampiyonasına hazırlanan Rumeysa Nur Yıldız, Avrupa’daki turnuvada da birinciliği hedefliyor. Antrenör Osman Boyalı, Rumeysa Nur Yıldız’ın birinciliğinde Özel Başak Koleji Müdürü Abdullah Şafak ve beden eğitim öğretmeninin maddi ve manevi emeklerinin olduğunu belirterek, önümüzdeki yıl da aynı azimle Avrupa şampiyonasında da seslerini duyuracaklarını söyledi.

Yıldız’ın Avrupa şampiyonasına çok sıkı şekilde hazırlandığını aktaran Osman Boyalı, “Biz turnuvada önemli başarı sağlayacağımıza inanıyoruz. Fakat işi şansa bırakmamak içinde yoğun antrenman içindeyiz” dedi. Özel Başak Koleji Müdürü Abdullah Şafak, tüm düşüncelerinin eğitim olmadığını öğrencileri sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere yönlendirdiklerine de dikkat çekti.
Sportif faaliyetlerde birçok başarı elde ettiklerini belirten Şafak, şöyle konuştu: “Bu yıl yine mezunumuz Ali Serçe’de 62 kiloda yine siyah kuşakta rakiplerini yenerek altın madalyanın sahibi oldu. Meram bölgesinde yapılan futbol turnuvasında önemli başarılar elde ettik.  Sportif etkinliklerin yanında, AB Projeleri kapsamında yurtdışı dil eğitimlerimiz ve geleneksel matematik olimpiyatlarımız da devam ediyor” dedi. Tekvando birincisi Rumeysa Nur Yıldız da turnuvalarda desteklerini esirgemeyen Özel Başak Koleji’ne ve antrenörü Osman Boyalı’ya teşekkür ederek, Avrupa’da yapılacak turnuvada ilk üçe girmeye çalışacağını kaydetti. 
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri