Tekvando gururu

Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Avrupa şampiyonu olan genç sporcuları kabul ederek, genç sporcuların çok büyük bir başarıya imza attıklarını söyledi. Metin Şahin ise hedeflerinin 2012 olduğunu bildirdi

Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Avrupa Gençler Tekvando Şampiyonası’nda, takım halinde Avrupa şampiyonu olan milli takım sporcularını kabul etti. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nün Kızılay’daki binasında yapılan kabule, Bakan Özak’ın yanı sıra, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, Tekvando Milli Takımlar Teknik Direktörü Ali Şahin ile sporcular katıldı.

Kabulde bir konuşma yapan Bakan Özak, bu tür başarıların birden bire elde edilmediğini belirterek, “Bu başarılar belli bir emek, çaba ve süreklilik sonucunda kazanılıyor. Süreklilik olmazsa başarı da kalıcı olmaz. Biz de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün gençliğe verdiği önemi doğrultusunda, gençliğimize elimizden gelen önemi verme gayreti içerisindeyiz. Nüfusunun çoğunluğunu 28 yaş altındaki gençlerin oluşturduğu bir ülke olarak, elimdeki bu beşeri zenginliği en iyi şekilde değerlendirmeye çalışıyoruz” dedi.
Faruk Nafiz Özak, futbolun diğer spor branşlarına göre önde olduğunu ifade ederek, “Ancak buradaki kardeşlerimiz de milli marşımızı dinleterek ve bayrağımızı göndere çektirerek ülkemiz adına çok büyük başarılara imza attılar. Hepinize İstiklal Marşımızı orada dinlettiğiniz için Türk Milleti adına teşşekkür ediyorum” diye konuştu. Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül de tekvandonun Türkiye’nin her zaman öncü sporlarından birisi olduğunu bildirerek, “Her gittiği şampiyonada göğsümüzü kabartmıştır. Artık tekvando için hedef Avrupa şampiyonluğu değil, olimpiyatlardır. Bu yolda Avrupa şampiyonlukları araçtır” dedi.
ŞAHİN: GENÇLERLE GURURLANDIK
Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin ise önemli bir şampiyonada Türk’ün gücünü gösterdiklerini ve 10 kez İstiklal marşını dinlettirdiklerini vurgulayarak şöyle konuştu: söyledi. “Diğer ülkelerin sporcuları madalya alamadığı için ağlarken, bizim sporcularımız hep gururlandı. Hedefimiz 2012 Londra olimpiyatları. Buradaki gençlerimiz 2012 olimpiyatlarının aday sporcularıdır. Bu gençlerden daha büyük başarılar bekliyorum. Hepsi de geleceğin ümitleridir. Türk milli takımı sadece madalya kazanmadı, ayrıca performansı ile tüm ülkelerin gıpta ile baktığı ülke oldu.  Sporcuların disiplini, tekniği, oyunlara konsantre olmaları tüm ülkelerin dikkatini çekti. Bayrağımızı 10 kez göndere çektirdik, İstiklal marşımızı 7 kez okuttuk. Artık 45 ülke marşımızı da ezberledi. Bu başarıları ve kazandığımız madalya ve kupaları ülkemize ve halkımıza armağan ediyoruz. Halkımızın ve yetkililerimizin bize verdikleri güçle bu başarıları elde ettik” dedi.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri