Tekvando emin adımlarla: 2020’ye

Metin Şahin: Dünya Tekvando Federasyonu’nun verdiği 4 ödülden 2’sini biz aldık.Son 1 yılda lisanslı sporcu sayımızı yüzde 10 artırdık. Lisanslı sporcu sayımız 450 bini geçti.2020 Tokyo Olimpiyatları’na emin adımlarla yürüyoruz

Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, Konya'da  5 gün sürecek olan Gençler Türkiye Tekvando Şampiyonası'nın tanıtım toplantısında açıklamalarda bulundu. Bayır Diamond Hotel’de düzenlenen toplantıya Tekvando Federasyon Başkanı Metin Şahin, Gençlik ve Spor İl Müdürü, Ömer Ersöz,  Türkiye Spor Yazarları Derneği Konya Şubesi Başkanı Murat Dönmez, sporcular ve antrenörler katıldı.

2018’DE 564 ULUSLARARASI MADALYA KAZANILDI

Tekvandonda başarı çıtasının her geçen gün artığını ifade eden Şahin, "Türkiye Tekvando Federasyonu, 2018 yılını çok başarılı bir şekilde kapattı. Uluslararası arenada 167'si altın, 136'sı gümüş ve 261'i bronz olmak üzere 564 madalya kazandı. Dünyada 210 ülke, Dünya Tekvando Federasyonu'na üyedir. Bunlardan birisi de Türkiye'dir. Türkiye 81 milyon nüfusludur. Çin 1,5 milyar, ABD 350-400 milyon nüfusa sahip. Şöyle bir kıyaslama yaptığınızda, bugün Türk tekvandosu, dünyada yapılan tekvandoların içinde 2018 yılında en önemli yere sahip konuma gelmiştir. İstatistiklere baktığınızda Türk Milli takımları, aldıkları başarı ve madalyalarla, 2017 yılındaki son dünya şampiyonasında 182 ülke içerisinde dünya 2'incisi olarak çok büyük bir başarı elde etmişlerdir. 2020 Tokyo Olimpiyatlarına giden yolda emin adımlarla yürümektedir" diye konuştu.

“SON 1 YILDA LİSANSLI SPORCU SAYIMIZI YÜZDE 10 ARTIRDIK”

2018 yılında çok önemli başarılar yakaladıklarını söyleyen Şahin,  konuşmasını şöyle tamamladı: “Ali Şahin, Dünya Tekvando Federasyonu tarafından yılın antrenörü,  İrem Yaman ise yılın en iyi kadın sporcusu seçildi.Bu bizim için çok ve Türk tekvandosu ise çok önemli bir başarı. Dünya Tekvando Federasyonu’nun verdiği 4 ödülden 2’sini biz aldık. Türkiye’de tekvando emin adımlarla yoluna devam ediyor.Son 1 yılda lisanslı sporcu sayımızı yüzde 10 artırdık. Şu anda lisanslı sporcu sayımız 450 bini geçti.Bu alanda futbol ve satrancın ardından 3.cü sırada yer bulunuyoruz.”

AHMET SÜTCÜ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri