Tekvando çağ atladı

Tekvando Federasyonu Genel Koordinatörü Ramazan Erçin: Tekvando Uluslararası Organizasyonlarda ülkemize hatırı sayılır madalya kazandıran önemli bir spor branşıdır

Türkiye Tekvando Federasyonu Genel Koordinatörü Ramazan Erçin, tekvandonun, uluslararası spor organizasyonlarında Türkiye’ye  hatırı sayılır madalya kazandıran spor dalı olduğunu söyledi. Tekvando sporunun her yıl geliştiğine dikkati çeken Ramazan Erçin, ülkemizde tekvandonun, futboldan sonra en fazla lisanslı sporcuya sahip branş olduğunu vurguladı. Federasyonun 2010 yılı faaliyet programında yer alan ve 14-18 Temmuz 2010 tarihleri arasında Ordu’da gerçekleştirilen Ümitler Tekvando Türkiye Şampiyonası’na 45 ilden 500’e yakın sporcu katıldığına işaret eden Erçin, şunları söyledi:

“Bu şampiyonaya katılan sporcular teknik bir elemeden geçtikten sonra başarılı ve yetenekli olanlar Ümit Milli Takım kampına davet edilecektir. 2010 yılı Eylül ayında Ukrayna’da yapılacak Ümitler Avrupa Şampiyonası’nda ülkemizi temsil edeceklerdir. Tekvando, futboldan sonra en fazla lisanslı sporcuya sahip branş. Türkiye genelinde 200 binin üzerinde lisanslı sporcumuz var. Tekvando faaliyeti ülke genelinde çok yoğun olarak sürdürülüyor. Bölgesel müsabakalar yapılıyor. Tekvando, uluslararası organizasyonlarda ülkemizin yüzünü güldüren, hatırı sayılır derecede madalya kazandıran spor dalıdır. Tekvando sporunda Kore’den sonra dünya birinciliğini ilk defa Türkiye kazanmıştır. Geçen yıl İspanya’da yapılan Ümitler Avrupa Şampiyonası’nda Avrupa birincisi olma başarısı gösterdik.  12-15 Mayıs 2010’da Rusya’nın Saint Petersburg şehrinde yapılan Avrupa Büyükler Tekvando Şampiyonasında Türk Milli Takımı erkeklerde birinci, bayanlarda üçüncü ve genel klasmanda takım halinde Avrupa şampiyonu oldu. A Milli Takımımız halen  Çin’in Urumçi kentinde devam eden Dünya Kupası Takımlar Şampiyonasında ülkemize altın madalyalar kazandırmanın mücadelesini veriyor. Tekvandocularımızın oradan da başarılı bir sonuçla döneceğine inanıyorum. Türk tekvandosu hem Avrupa’da hem de Dünya’da tavan yapmaya ve örnek gösterilmeye devam ediyor” dedi.
Metin ve Ali Şahin kardeşlerin önderliğinde Türk tekvandosunun önemli mesafeler aldığını ve tekvandonun dünya’da vizyon sahibi olduğunun altını çizen Erçin, “ Metin Şahin ve Ali Şahin kardeşler göreve geldikleri günden bugüne kadar Türk tekvandosu tavan yaptı. Özellikle genç sporculara yapılan yatırımların meyvesini topluyoruz. Tekvandonun bu başarısı kesinlikle bir rastlantısal değil, çalışmanın, hem de çağdaş çalışmanın bir ürünüdür. Dolayısıyla Türk tekvandosu Avrupa’da ve Dünya’da bir misyon üstlenmişse, burada başkanımız Metin Şahin ile teknik direktörümüz Ali Şahin’in çalışmaları göz ardı edilemez.”
Tekvando sporunun tehlikeli bir spor olmadığını da vurgulayan Ramazan Erçin, “Bütün spor branşlarında olduğu gibi bu sporda da güvenlik ve sporcunun sağlığı önceliktir. Tekvando sporu şu ana kadar başka amaçlara alet edilmemiştir. Ülkemizde her yıl gelişen bu spora daha da fazla destek bekliyoruz. Özellikle basın-yayın kuruluşlarımızdan bu spor için destek istiyoruz” diye konuştu.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri