Tekstilin Başkenti Bursa, Tekstil Ve Deri Sektör Zirvesine Ev Sahipliği Yapacak

Bebe ve çocuk konfeksiyonu sektöründe Türkiye’deki üretimin yüzde 80’ini tek başına karşılayan Bursa, bu konuda önemli bir zirveye ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Bebe ve çocuk konfeksiyonu sektöründe Türkiye’deki üretimin yüzde 80’ini tek başına karşılayan Bursa, bu konuda önemli bir zirveye ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Müstakil Sanayici ve İşadamları (MÜSİAD) ve Bebe ve Çocuk Konfeksiyonu Sektörü Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (BEKSİAD) ortaklaşa düzenleyeceği ‘Tekstilin Parlayan Yıldızı: Bebe ve Çocuk Giyimi’ konulu zirve Bursa’da düzenlenecek.

‘Tekstilin Parlayan Yıldızı: Bebe ve Çocuk Giyimi’ konulu ‘MÜSİAD Tekstil ve Deri Sektör Zirvesi’, 16 Kasım Cumartesi günü Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB) konferans salonunda yapılacak.

Organizasyon kapsamında düzenlenecek panelde MÜSİAD Tekstil ve Deri Sektör Kurulu Başkanı Ahmet Yazıcı, İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İTKİB) Başkanı Hikmet Tanrıverdi, LC Waikiki Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük ve BEKSİAD Başkanı Halil Atalay konuşma yapacak.

Zirvenin Bursa’da yapılacak olmasından heyecan duyduklarını belirten MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Hasan Çepni, MÜSİAD Bursa Şubesi’nin 2010 yılında gerçekleştirdiği MÜSİAD Otomotiv Sektör Kurulu ile 2011 yılında yaptığı Makine Sektör Kurulu toplantılarından çıkan sonuçların Türkiye’ye mal olduğunu söyledi.

Çepni, şunları söyledi: “2010 yılında Otomotiv Sektör Kurulu toplantımızdan çıkan sonuçlar, Türkiye’de yerli otomobil konusu gündeme getirdi ve bu konuda ciddi adımların atılmasına Bursa vesile oldu diyebiliriz. Bir sonraki yıl gerçekleştirdiğimiz Makine Sektör Kurulu Toplantısında ele aldığımız ‘Kent İçi Raylı Sistemlerde Yerli Üretimi’ konusu ile alımlarda yerli üretim şartının getirilmesini yine Bursa sağladı.”




CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri