Tekstilciler eğitim merkezi istiyor

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek KOTİADı ziyaret etti. KOTİAD Başkanı Kemal İnal tarafından karşılanan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek
İnal, Akyürek’ten yeni bir eğitim merkezi istedi.
KOTİAD Başkanı Kemal İnal tekstilcilerin ara eleman sıkıntısının giderilmesi, gelişen ve değişen teknolojiye ayak uydurulabilmesi için yeni bir eğitim merkezine ihtiyaç duyulduğunu söyledi.
Şu anda Konya Ticaret Odası’nın desteği ile oluşturulan eğitim merkezinde eğitime devam ettiklerini, ancak bina ve yer olarak yetersiz olduğunu belirterek,  Büyükşehir Belediyesinden yer ve bina istediklerini belirtti.
Tekstil Pazarı Camii yanındaki boş arazinin Büyükşehir Belediyesine ait olduğunu, bu arsanın şu anda boş olduğunu belirten Kemal İnal, tekstil sektöründe ara eleman yetiştirilmesi için eğitim merkezi yapılması noktasında bu arsanın uygun olduğunu söylediklerini bildirdi.
KOTİAD Başkanı Kemal İnal, Büyükşehir Belediye Başkanı Akyürek’in bu teklife sıcak baktığını, konuyu inceleyeceğini ve uygun olması halinde Aykent Ayakkabıcılar Sanayii’ndeki eğitim merkezinin bir benzerinin de Tekstil Pazarı’na kazandırabileceklerini bildirdiğini söyledi.
Tekstil sektörünün eleman eksikliğinin giderilmesi için yapılacak olan bu eğitim merkezi için çok büyük bir alan istemediklerini, 300 metrekarelik bir alanda bu eğitimi gerçekleştirebileceklerini belirten KOTİAD Başkanı Kemal İnal, bu projenin gerçekleştirilmesi halinde Konya tekstil işverenleri olarak büyük mutluluk duyacaklarını ve sektörün gelişmesine önemli katkı sağlayacağını bildirdi. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ramazan Haberleri