Teksas'ta İkinci Sağlık Çalışanı Da Ebola'ya Yakalandı

ABD’nin Teksas eyaletinde ülkedeki ilk Ebola kurbanını tedavi eden sağlık çalışanına da virüs bulaştığı tespit edildi. Liberyalı Thomas Eric Duncan’ı tedavi ettiği sırada Ebola’ya yakalanan ikinci sağlık görevlisinin testlerinin...

ABD’nin Teksas eyaletinde ülkedeki ilk Ebola kurbanını tedavi eden sağlık çalışanına da virüs bulaştığı tespit edildi. Liberyalı Thomas Eric Duncan’ı tedavi ettiği sırada Ebola’ya yakalanan ikinci sağlık görevlisinin testlerinin pozitif çıktığı ve derhal karantinaya alındığı belirtildi.

Tarihin en büyük Ebola salgınında şimdiye kadar yaklaşık 4 bin 500 kişi Batı Afrika’da hayatını kaybetti. Ateş, kanama, kusma ve ishalle kendini gösteren hastalık, vücut sıvılarının temas etmesi yoluyla bulaşıyor. ABD ve Avrupa’da ise sınırlı sayıda Ebola vakasına rastlandı.

Daha önce, 11 gün hastanede kaldıktan sonra 8 Ekim’de Ebola’dan ölen Liberyalı Duncan’ı tedavi eden ekipte bulunan Nina Pham (26) adlı bir hemşirenin salgına yakalandığı açıklanmıştı.

ABD Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezleri (CDC) de bir açıklama yaparak bir sağlık çalışanında daha Ebola testini pozitif çıkmasının endişe verici olduğunu söyledi.

CDC Direktörü Dr. Thomas Frieden dün herhangi bir Ebola vakasına karşı hızlı müdahale ekibi oluşturduklarını söyledi. Ölümcül virüsle mücadelede yetersiz kalındığı gerekçesiyle eleştirilere maruz kalan Frieden için White House sözcüsü Josh Earnest, Obama’nın kendisine halk sağlığını koruma konusunda güvendiğini açıklamıştı.

Öte yandan ABD Başkanı Barack Obama’nın bugün İngiliz, Fransız, Alman ve İtalyan liderlerle başta Ebola ve bir dizi uluslararası meseleyi görüşmek üzere video konferans düzenlemesi bekleniyor.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Ebola’dan en çok etkilenen üç Afrika ülkesi Liberya, Sierra Leone ve Gine’de Aralık başına kadar 10 bin yeni vakanın ortaya çıkabileceği konusunda uyardı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri