Tekrarlayan Tüp Bebek Başarısızlıklarında Yeni Yöntem

Tekrarlayan Tüp Bebek Başarısızlıklarında Yeni Yöntem

 

Gebeliğin oluşabilmesi için embriyo ve rahim gereklidir. Kadınlar, her ay rahim duvarının kalınlaşması sonucu eğer gebelik elde etmezlerse adet denen olay gerçekleşir ve bu rahim duvarı dökülerek vücuttan dışarı atılır. Bu rahim duvarına endometrium denilir ve embriyonun tutunabilmesi için kalınlaşan bu duvarı ile ölçerek embriyonun transfer edilmesi gereken gün hesaplanıyor.

Tekrarlayan tüp bebek başarısızlığı yaşayan hastalarda, embriyo kalitesinde herhangi bir sorun yoksa; anne adayı 40 yaşının altındaysa, herhangi bir polip ya da myomu yoksa ve genetik bir rahatsızlığı yoksa bu test için uygun olarak görülmektedir. Çünkü bu test sadece endometrium tabakasının kalınlığına bağlı anormallikler sonucu oluşan başarısızlıklarını değerlendirmektedir.

Tüp bebek doktorları tarafından uygulanan bu yöntem net bir başarı oranına sahip olmasa da bir çok çift tarafından tercih edilmektedir. Yalnız bu uygulama tüp bebek maliyetine ek 1000 euro gibi ekstra bir maliyet getirmektedir. Kimi tüp bebek doktoru da, hem maliyeti açısından hem de endometriumun aylar arasında farklılık gösterebileceğinden bu teste sıcak bakmamaktadır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri