Tekrar görüşeceğiz

AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, önce Karapınar'da ardından da Ankara'da kurulacağı söylenilen güneş paneli üretim fabrikası ile ilgili “Yatırımcı firma ile tekrar görüşeceğiz” dedi

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı ve AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, İl Başkanlığı binasında düzenlediği basın toplantısı ile gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Altunyaldız, Konya'da sürdürülen yatırımlar ile ilgili bilgiler verdi.

AYNI KAPSAMDA AYRI YATIRIMLAR

YEKA kapsamında Konya’da yapılması beklenen ve yaklaşık bin kişilik istihdam sağlayacak güneş paneli üretim fabrikasının son durumu hakkında sorulan sorular üzerine açıklama yapan Altunyaldız, “Karapınar'da YEKA kapsamında hem maliyetleri aşağı çekip hem de birim başına enerji miktarlarını aşağıya çekmeyi sağlamak için ihale yaptık. Bir üretim merkezi bir de AR-GE faaliyetleri yürütebilmek için adımlar attık. YEKA kapsamında bir de rüzgar ihalesi yapıldı.  Çok önemli indirimler sağlandı. Karapınar'da güneş paneli üretimine dönük yatırımın ve AR-GE merkezinin açılması hususu aynı kapsamda, ayrı yatırımlardı” dedi. 

YATIRIMCILAR İLE TEKRAR GÖRÜŞECEĞİZ

Görüşmelerin aralıksız sürdürüldüğünü ifade eden Altunyaldız,  En son geçen hafta itibari ile hem Enerji Bakanı ile hem de yatırımcı firma ile görüşme yaptıklarını kaydetti. “Bu ay içinde tüm milletvekillerimiz ile yatırımcılarla görüşme gerçekleştireceğiz” diyen Altunyaldız,  “Elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Gelişmeleri yeniden sizinle paylaşacağız.Bizler, Konya olarak elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Yatırım iklimi son derece önemli. İnsan kaynağı, ekosistemin uyumu yatırım için öncelikli. Lojistik imkanları da çok önemli. Konya üretimini önce Mersin sonra Antalya'ya ulaştırmalıyız” açıklamalarında bulundu. 

ÖZELLEŞTİRMELER DEVAM EDECEK

Maliye Bakanı Ağbal'ın “Bazı fabrikaları satmaya başlıyoruz” söylemleri üzerine sorulan bir soruyu cevaplandıran AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, özelleştirmenin bir programı olduğunu aktardı. Bu programa ait olan kamu işletmelerinin özelleştirmesini bugüne kadar gerçekleştirdiklerini dile getiren Altunyaldız, daha sonra konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bundan sonra özelleştirmelere devam edilecek. Doğrusu hangi fabrikalar özelleşecek ve hangi fabrikalarda tasarrufa gidilecek bir bilgim yok.”

EMRE ÖZGÜL

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri