Tekonoljik çaycı, siparişi msn’den alıyor

2 yıldan bu yana Nişantaşı Mahallesi Demiryolu Caddesi üzerinde bulunan iş yerinde faaliyet gösteren Çaycı Ahmet Çolakoğlu, internet teknolojisini kullanarak msn üzerinden çay siparişi alıyor.

İş yerini açtığı günden bu yana müşterilerine msn üzerinden hizmet verdiğini söyleyen Ahmet Çolakoğlu, müşterilerinin de bu durumu memnuniyetle karşıladığını ifade etti.

Gelişen teknolojiye ayak uydurmak istediklerini söyleyen çaycı esnafı Ahmet Çolakoğlu, “Teknolojinin gelişmesi ve farklı iletişim araçlarının artması ile birlikte insanlar bu iletişim araçlarına yönelmeye başladı. Özellikle internet, günlük hayatta bir çok konuda başvurulan bir teknoloji oldu. Biz de bu teknolojiyi kullanarak telefon, diyafon ve santralin ardından msn üzerinden de sipariş almaya başladık” dedi.
İş yerlerinin bulunduğu bölgede çoğunlukla doğalgaz işi ile uğraşan makine mühendislerinin yer aldığını ve hemen hemen hepsinin interneti ve bilgisayarı olduğunu söyleyen Çolakoğlu, “Çevredeki esnafın büyük bir bölümünün interneti ve bilgisayarı var. Doğalgaz işi ile uğraşan mühendislik firmalarında büyük çoğunluk masa başı çalışıyor. Proje çizim işleri ile uğraştıkları için özellikle iş yaparken masadan ayrılamıyorlar. Bu nedenle de bir misafirleri geldiğinde veya çay içeceklerinde msn üzerinden sipariş veriyorlar” diye konuştu.
Teknolojinin getirdiği yeniliklerden ve kolaylıklardan yararlanmak gerektiğini ifade eden çaycı esnafı Ahmet Çolakoğlu, “Çaycıların büyük bir bölümü diyafon kullanıyor. Diyafon sisteminde iş yerlerine tek tek kablo çekmek zorunda kalıyorsunuz. Yağmur yağdığı zaman kablolar ıslanıyor ve ses anlaşılmıyor. Rüzgar estiğinde kablolar kopuyor. Bu aksaklıklarla uğraşmaktan çoğu zaman işimize bakamıyorduk. Bu sorunları internetle birlikte çözmüş olduk” dedi. İnternet üzerinden çay siparişi alan ilk çaycılar arasında yer aldıklarını kaydeden Çolakoğlu, tüm meslektaşlarına bu sistemi kullanmaları tavsiyesinde bulundu.
RASİM ATALAY
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri