Teknolojik gelişmeye ayak uydurmalıyız

Mehmet Tuza Pakpen Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Sosyal Tesisi ve Atölyesi açılışında konuşan, Orhan Erdem, teknolojik gelişmelerin hayatın her alanını etkilediğini belirtti.

Mehmet Tuza Pakpen Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Sosyal Tesisi ve Atölyesi, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem”in katılımıyla gerçekleştirildi. Açılışa ayrıca İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, Konya Sanayi Odası (KSO) ve Konya Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu (KOS) Başkanı Memiş Kütükçü, Vali Yardımcısı Mehmet Mutan,  Mehmet Tuza Pakpen Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü, öğretmenleri ve öğrenciler katıldı. Açılışta konuşan Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, teknolojik gelişmelerin hayatın her alanının etkilediğini belirterek, değişim ve gelişimin en fazla hissedildiği alanlardan birisinin de eğitim olduğunu söyledi. Eğitim alanında değişimi yönlendirmek ve toplumun faydasına olacak şekilde eğitime yön vermek gibi önemli biri sorululukları olduğunu kaydeden Erdem, “İyi bir eğitim iş, kariyer ve başarılı bir çalışma hayatı bütün gençlerimizin hakkıdır. Onların önünü açmak, onlara destek olmak ve doğru politikalarla iş alanlarını genişletmekte biz Milli Eğitim Bakanlığı’nın sorumluluğundadır. 2002’den bu yana eğitimimizin her alanında ve kademesinde çok ciddi kademeler aldık.  Özellikle eğitimde, cumhuriyet tarihi boyunca ne yapıldıysa 15 yılda onu ikiye katladık” şeklinde konuştu.

YATIRIMLARI ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN YAPIYORUZ

Mehmet Tuza Pakpen Teknik ve Endüstri  Meslek Lisesi’nin göz bebekleri olduğunu söyleyen Konya Sanayi Odası ve Konya Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu başkanı Memiş Kütükçü, “Konya Organize Sanayi Bölgesi olarak okulumuza, dolayısıyla da öğrencilerimize daha iyi bir eğitim hayatı için sürekli yatırımlar yapıyoruz” dedi. Okuldaki temel hedeflerinin her öğrencinin şehre ve ülkesine değer katan, üreten nesiller olarak mezun etmek olduğunu aktaran Kütükçü, “Bu amaçla hem iyi bir mesleki ve teknik eğitim veriyoruz hem de iş garantisi veriyoruz. bu lisede bir ara eleman yetiştirmiyoruz, aranan eleman yetiştiriyoruz” ifadelerini kullandı.

DEVLET, MİLLET VE SANAYİNİN İŞ BİRLİĞİNİN EN İYİ ÖRNEĞİ

Açılışta söz alan İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, Mehmet Tuza Pakpen Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi kompleksinin devlet, millet ve sanayinin iş birliğiyle yapıldığını söyledi. Okulun Türkiye’nin güzide örneklerinden bir tanesi olduğunu belirten Gürsoy, “Okulda 24 derslik hayırsever iş adamı Mehmet Tuza tarafından, 200 kişilik pansiyon binası devlet katkısıyla ve şuanda açılışını yaptığımız sosyal tesis ve atölye de Konya Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı Yönetim Kurulu tarafından Milli Eğitimimizin hizmetine sunuldu.  Devlet, millet ve sanayinin iş birliğinin en güzel örneklerinden birisini burada öğrencilerimizle birlikte beraberce yaşıyoruz” diye konuştu.

DÜNYAYA AYAK UYDURMALIYIZ

Türkiye’nin ilk sanayi kuruluşlarının devlet eliyle kurulduğunu kaydeden Vali Yardımcısı Mehmet Usta, daha sonraki yıllarda özel sektör de devreye girmesiyle Türkiye’nin gelişmesinde önemli mesafeler alındığını söyledi. Gelişmek isterken dünyayla da yarışmak zorunda kalındığını belirten Usta,  şunları söyledi: “Dünya devasa adımlar atarken bizim adımlarımız biraz geride kaldı. 60’lı yıllarda Kore gibi ülkelerden daha iyi durumda iken, bugün Kora uluslar arası sanayide Türkiye’den çok ileri durumdadır. Bu seviyede pek çok ülke var, biz sanayide, ticarette ve bilimde onlardan geride kaldığımız için bu mesafeyi bir an önce kapatmak zorundayız. Bu gelişmelere ayak uydurabilmemiz için aradaki boşluğu bir an önce kapatmamız gerekiyor. Bunun için bugün açılışını yaptığımız mesleki eğitimin önünü açan ve destek sağlayan okullarla olacaktır. Bütün umudumuz gençlerimizin gelişmiş ve yetişmiş elemanlar olmasıdır.”

ALİ İBİLEME

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlçeler Haberleri