Teknolojik gelişim spora ilgiyi azaltıyor

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından çocukların ve gençlerin yaz tatillerini daha verimli geçirmeleri açısından her yıl düzenlenen yaz spor okullarında faaliyetler devam ediyor

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından çocukların ve gençlerin yaz tatillerini daha verimli geçirmeleri açısından her yıl düzenlenen yaz spor okullarında faaliyetler devam ediyor. Birçok branşta çocuklar spor yapma imkanı sunan yaz spor okullarında karate branşı da bulunuyor. Karate branşı antrenörü. Zehra Öz bilgisayar çağında olduğumuzun altını çizerek bu durumun  çocuklarda spora olan ilgiyi azalttığını ifade etti. Öz, “Çocuklarımız artık daha çok bilgisayar ve teknoloji ile ilgileniyor. Bu nedenle spora olan ilgi gün geçtikçe azalıyor. Bir spor eğitimcisi olarak sporun gelişimde çok büyük önemi olduğunu söylemek istiyorum. Ailelerin bu konuda daha duyarlı olmaları gerekiyor. Bilgisayar ve teknolojiye vakit ayıran çocuklarının spor yapmaya da vakit ayırmaya özendirmeleri gerekiyor” dedi.
Zehra Öz, Karate branşına bu yıl yaklaşık 80 öğrencinin başvurduğunu ifade etti. Öz, “ Tolga Gülderen ile birlikte öğrencilerimizin yaz tatillerini sporla faydalı şekilde geçirmeleri için gerekli bilgi ve deneyimlerimizi öğrencilerimize aktarıyoruz. Spor okullarında yaptığımız çalışmalarda Bu branşa yeteneği olan çocuklarımızı tespit edip kulüplerimize yönlendiriyoruz ve lisanslı sporcu olmalarını sağlıyoruz. İkinci amacımız ise çocuklarımızın yaz tatillerini spor yaparak daha verimli geçirmelerini sağlamak. Haftanın 6 günü çalışmalarımız çeşitli periyotlarla devam ediyor. Gün içinde 3 grubumuz oluyor ve bu gruplarda çalışmalarımız devam ediyor” dedi. Faaliyetlerine başlayan yaz spor okullarının resmi açılış töreni 29 haziran tarihinde yapılacak. Yaz spor okulları Atletizm, badminton, jimnastik, judo, karate, masa tenisi, tekvando, basketbol, voleybol, tenis, yüzme, aerobik, halter, güreş olmak üzere 14 branşta hizmet veriyor.
SPOR SERVİSİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri