Teknoloji Dünyasında Galaxy S4 Heyecanı

Güney Koreli teknoloji devi Samsung'un yeni akıllı telefonu Galaxy S4, 14 Mart tarihinde New York'ta düzenlenen bir törenle tanıtılacak.

Samsung, Android işletim sistemli telefon üretimine geçip Galaxy serisinin ilk telefonunu ürettiğinde, muhtemelen hiç kimse böylesine baş döndürücü bir büyüme ve popülarite beklemiyordu. Ancak Güney Kore şirketi üst üste çıkardığı Galaxy serisi telefonlarla hem Android akıllı telefon pazarında lider konumunu pekiştirdi, hem de Amerikan şirketi Apple'ın en büyük rakibi oldu.

İşte o Samsung, 2012 yılı içinde piyasaya çıkan ve çok kısa bir sürede kendi fiyat segmentinin en popüler ve en çok satan Android telefonu haline gelen Galaxy S3 gibi bir başarı hikayesini tekrarlamak için 14 Mart'ta yola çıkacak ve Galaxy serisinin son ürünü olan Samsung Galaxy S4 modelini gazetecilerin ve teknoloji meraklılarının önünde ilk kez görücüye çıkaracak.

Ancak son zamanların en çok merak edilen cihazlarından biri olan Galaxy S4 söz konusu olduğunda birçok telefon düşükünü 14 Mart'ı bekleyemedi bile. Bu yeni cihaz hakkında sızan ya da sızdırılan haberler, söylentiler, bilgiler, protipler ve fotoğraflarla Samsung'un yeni modeli Galaxy S4, daha piyasaya çıkmadan birçok özelliğini tahmin edebildiğimiz bir cihaz haline geldi.

Bu söylentilerin yanısıra son günlerde kesin olarak bilinen şeylerden biri olarak cihazın plastik aksamı konuşuldu. Galaxy S4'ün plastik aksama sahip olacağını doğrulayan şirket, eleştiri toplayan bu kararını hem plastiğin diğer maddelere oranla daha dayanıklı oluşuyla, hem de Samsung'un estetikten başka düşünecek şeyleri olmasıyla açıkladı.

Android 4.2.2 Jelly Bean işletim sistemiyle piyasaya çıkacak olan cihazla ilgili çıkan ilginç dedikodulardan biri de S4'ün ABD ve Avrupa'da farklı işlemcilerle; yani Amerika'da Snapdragon 600, Avrupa'da ise Exynos 5 Octa işlemcisi ile piyasaya sürüleceği oldu. Bu durum gerçekleşmesi halinde akıllı telefon piyasasında da bir ilk olarak yaşanacak.

Siyah ve beyaz renk seçenekleriyle piyasaya çıkması beklenen Samsung Galaxy S4'ün akıllı telefon piyasasındaki dengeleri nasıl değiştireceği konusunda fikir sahibi olmak içinse henüz kesin olmamakla birlikte aşağıdaki özelliklerine ve muhteşem bir hız performans verdiğine dair söylenenlere kulak kesilmek gerekiyor:

    4.99 inç ekran büyüklüğü
    1920 x 1080 Full HD çözünürlük
    2 GB sistem RAM'i
    1.8 Ghz'lik Exynos Octa 5410 işlemci
    PowerVR SGX 544MP ekran kartı
    Android 4.2 işletim sistemi

Ekleme Tarihi: 07 Mart 2013 Perşembe 17:40

Son Güncellenme Tarihi: 07 Mart 2013 Perşembe 17:44

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri