Tekne Enkazında Denize Düşen Ayakkabı Yürekleri Burktu

İstanbul Boğazı’nda mültecileri taşıyan ve içinde 43 kişinin bulunduğu teknenin batması sonucunda 24 kişinin cesedine ulaşıldı. Denizde kurtarma ekiplerinin çalışması devam ederken, açıkta mültecilere ait olduğu düşünülen bir ayakkabı...

İstanbul Boğazı’nda mültecileri taşıyan ve içinde 43 kişinin bulunduğu teknenin batması sonucunda 24 kişinin cesedine ulaşıldı. Denizde kurtarma ekiplerinin çalışması devam ederken, açıkta mültecilere ait olduğu düşünülen bir ayakkabı ise yürekleri burktu.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre, teknede biri Türk kaptan, 42 kaçak Afgan toplam 43 kişi bulunuyordu. Tekne sabaha karşı 3-4 sıralarında battı. Teknedeki mülteciler ise denize saçıldı. Şu ana kadar 24 kişinin cesedine ulaşıldı, 7 kişi ise yaralı olarak kurtarıldı. Olayın yetkililer tarafından öğrenilmesinin ardından çok sayıda kurtarma ekibi bölgeye sevk edildi. Bölgede çok sayıda sahil güvenlik botunun yanı sıra, helikopterler ve uçakların da aramaya katıldığı görüldü.

Geminin enkazı Cihan kamerası tarafından görüntülendi. Bir dalgıcın enkazın çevresinde arama yaptığı görüldü. Öte yandan denizde görünen bir ayakkabının, mültecilere ait olduğu sanılıyor.

Kurtarma ekiplerinin çalışması sürüyor. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri