Tekkeköy'de Kurulması Planlanan Taş Ocağının Çalışma Ruhsatı İptal Edildi

Samsun'un Tekkeköy ilçesi Büyüklü mevkiine kurulması planlanan taş ocağı projesi ile ilgili Tekkeköy Belediyesi'nin açtığı davada kapanan İl Özel İdaresi tarafından verilen çalışma ruhsatı iptal edildi. Samsun'un Tekkeköy ilçesi Büyüklü...

Samsun'un Tekkeköy ilçesi Büyüklü mevkiine kurulması planlanan taş ocağı projesi ile ilgili Tekkeköy Belediyesi'nin açtığı davada kapanan İl Özel İdaresi tarafından verilen çalışma ruhsatı iptal edildi.

Samsun'un Tekkeköy ilçesi Büyüklü mevkiine kurulması planlanan taş ocağı projesi ile ilgili daha önce 'ÇED gerekli değildir' kararının yürütmesinin durdurulması hükmünden sonra Tekkeköy Belediyesi'nin açtığı davada dönemin İl Özel İdaresi tarafından verilen çalışma ruhsatı da iptal edildi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Avukat Turgay Şahin " 11 Kasım 2013 yılında Tekkeköy Belediyesi'nin verdiği vekalet ile dava açtık. İkinci İdare Mahkemesi'ne açtığımız davada mahkeme İl Özel İdaresi tarafından verilen çalışma ruhsatını iptal etti. Kararın Danıştay aşaması vardır. "dedi.

Taşocağı projesinin sahibi Süleyman Ekşi ise konu ile ilgili şöyle konuştu: "Ruhsatlarımızın iptal edildiği söylenmektedir, bunlar yalandır, bana tebliğ edilen birşey yoktur. Orada çalışmaya devam edeceğim. Makinem orada bir makine daha getireceğim. Zarardayım. 2 milyon 500 bin liraya tesis yaptırdım, tesis bekliyor."

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri