Tekin: Kılıçdaroğlu'nun Katılacağı Halk Konserine İzin Verilmedi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Sekreteri Gürsel Tekin, bu akşam CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımıyla Bağcılar'da gerçekleştirilecek olan halk konserine izin verilmediğini söyledi. Kemal Kılıçdaroğlu’nun yasağa...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Sekreteri Gürsel Tekin, bu akşam CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımıyla Bağcılar'da gerçekleştirilecek olan halk konserine izin verilmediğini söyledi. Kemal Kılıçdaroğlu’nun yasağa rağmen Bağcılar’a geleceğini ve halkla buluşacağını belirten Tekin, Kılıçdaroğlu’nun ‘Bu yasağı koyanlar gelip beni engellesinler’ dediğini kaydetti.

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin ve CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımıyla Bağcılar’da düzenlenecek halk konserine izin verilmemesi üzerine Bağcılar Meydanı'nda basın açıklaması gerçekleştirdi. Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılacağı konserin yapılmasına izin vermediğini aktaran Tekin, “Konser yapmayabiliriz ama genel başkanımız akşam burada olacak. Bağcılar Meydanı’nda otobüste Bağcılar halkıyla buluşacak. Kendisi ‘Bu yasağı koyanlar gelip beni engellesinler’ dedi.” ifadelerini kullandı.

Anayasada muhalefetin etkinliklerini yapabilmesi için izin almaya gerek duyulmayacağını belirten Tekin, “Bu başvuruları okuyan hakimlerin, kaymakamların, polislerin en azından Anayasadan haberdar olması gerektiğine inanıyoruz. Ama ne yazık ki Bağcılar’da farklı bir uygulama, Kadıköy’de farklı bir uygulama, Bakırköy’de farklı bir uygulama var. Bunu kabul etmemiz mümkün değil. 8 TOMA, 300’e yakın çevik kuvvet polisinin olduğunu gördük. Kime geldiniz? Kimi koruyorsunuz? Ana muhalefet lideri burada ilçemizin düzenlediği bir etkinliğe katılacak. Bu etkinliğe iktidarın hükümeti izin vermeyecek. Bunu kabul etmemiz mümkün değil. En kısa sürede Yüksek Seçim Kurulu’na başvurumuzu yapacağız.” diye konuştu.

Dün gece platformunda söküldüğünü kaydeden Tekin, şöyle devam etti: “Platforma bile tahammül edememişler. Alan dışarısına götürmüşler. Milletvekilimiz İstanbul Valisi’ni arıyor. Kendisi ‘Olur mu öyle şey, derhal müdahale ediyorum’ diyor. Evet müdahale etti Gazi Parkı’nda olduğu gibi o zamanda aynı cümleleri kurmuşlardı. Şimdi müdahale eden valinin manzaralarına bakın. Bu rezilliği tüm Türkiye’ye duyurmak istiyoruz. Seçime kısa bir süre kala provokasyona alet olmak istemiyoruz.”

Konser için gerekli izinlerin alındığını belirten Oğuz Kaan Salıcı ise, “bu etkinliğin yapılıp yapılamayacağı ile ilgili herhangi bir bilgi bize ulaşmış değil. Konu kaymakamlık, ilçe emniyet ve valilik arasında gidip gelen bir sürece dönüşmüş durumda. Seçimlere birkaç gün kalmışken böyle bir gerginliği yaratan AKP, CHP’nin Bağcılar Meydanı’nda söyleyeceklerinden korktuğu için böyle bir engelleme çıkarılıyor. Biz böyle bir engellemeyi protesto ediyoruz.” dedi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri