Tekfen Holding kritik sektöre 27 milyon dolar yatırım kararı aldı

Tekfen Holding, bağlı ortaklığı Toros Tarım’ın Ceyhan tesislerinde tahıl depo ve bitkisel yağ tank yatırımı gerçekleştireceğini açıkladı.

Tekfen Holding, terminalcilik faaliyetinde global ve yerel rekabet karşısında sektördeki yerini korumak ve sektörde yaşanan köklü değişimlere uyum sağlamak amacıyla yeni yatırımlar yapacağını duyurdu. Borsagundem.com sitesinde yer alan habere göre şirket, bağlı ortaklıklarından Toros Tarım Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin Ceyhan tesislerinde iki ayrı proje için 27 milyon dolarlık yatırım kararı aldığını bildirdi.

Yapılacak yatırımlar şöyle:

• Bölgemizde ve Türkiye’de tahıl ürünlerinin öneminin artması nedeniyle oluşan müşteri talebinin karşılanması için yaklaşık 12 milyon ABD Doları tutarında, 60 bin ton kapasiteli “Tahıl Depo Yatırımı”.

• Türkiye’de ve bölgemizde Sıvı Terminalciliğinde güçlü bir konuma gelmek ve güncel olarak oluşan müşteri taleplerini karşılamak adına gerçekleştirilecek, kademeli olarak yatırımı planlanan yüksek kapasiteli Yeni Tank Çifliği projesinin ilk etabı olarak yaklaşık 15 milyon ABD Doları tutarında, 57,5 bin m3 “Bitkisel Yağ Tank Yatırımı”.

Şirket, ilgili yatırımlar aracılığıyla mevcut tesislerin sürekliliğini ve verimliliğini sağlamak, terminal işkolunda yeni ürün ve hizmetleriyle rekabet gücünü arttırmayı hedeflediğini belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri