Tekden Öğrencileri’nden Çanakkale Zaferi Ve İstiklal Marşı’nın Kabulü İçin Özel Program

Özel Tekden Ortaokulu öğrencileri tarafından Çanakkale Zaferi’nin 101. Yılı ve İstiklal Marşı’nın kabulü münasebetiyle ‘Bir Hilal Uğruna Şüheda’nın İzinde’ isimli program düzenledi.Özel Tekden Ortaoku...

Özel Tekden Ortaokulu öğrencileri tarafından Çanakkale Zaferi’nin 101. Yılı ve İstiklal Marşı’nın kabulü münasebetiyle ‘Bir Hilal Uğruna Şüheda’nın İzinde’ isimli program düzenledi.

Özel Tekden Ortaokulu Konferans Salonu’nda düzenlenen programda orta öğrenim öğrencileri Çanakkale Savaşı ve İstiklal Marşı’nı anlatan oyunlar sergiledi. Yine öğrencilerin oluşturduğu koro tarafından seslendirilen eserler, katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı.

Okul Genel Müdürü İbrahim Orhan, Çanakkale, İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy’u anma programlarının hafta boyunca devam edeceğini söyledi ve “Biz millet olarak her daim ayakta durmayı başaran, kendi özbenliğinde biriken değerleriyle hem ülkesine hem dünyaya huzur katan bir milletiz. Bunun bize en güzel göstergesi Çanakkale Zaferimiz, İstiklal Savaşımız, şuanda aynı ruh ile yapıldığına inandığımız Günaydoğu’da verilen mücadeleler gerçekten bizim farklı ve seçkin bir millet olduğumuzu gösteren mücadelelerdir. Yedi düvel bir araya gelse her zaman bağımsız kalmış ve adaleti ile, insana verdiği değer ile hem bulunduğu ülkeye hem dünyaya huzur vermiş olan bir milletiz. Bugün de bütün öğrencilerimizle birlikte Çanakkale Zaferi’ni Anma Haftası, İstiklal Marşı’nın Kabulü Mehmet Akif Ersoy’u Anma nezdinde bir etkinlik haftamız var. Bugün ortaokul öğrencilerimizin Çanakkale Zaferimizin 101. yılını anma programı yapıyor, aynı zamanda yarın İstiklal Marşı’nın kabulünü de bu programın içine koydular. Yarın ilkokul öğrencilerimiz yapacak, bir sonraki cumartesi günü lise öğrencilerimiz bu programları gerçekleştirecek. Biz bu haftayı tamamen Çanakkale, İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy’u anma şeklinde programlarımızı yapıyoruz. Öğrencilerimize bu noktada teşekkür ediyoruz. Gerçekten isteyerek, gönüllerinden geçerek bu işi yapıyorlar. Ben hepsine can gönülden teşekkür ediyorum. Öğrencilerimiz tarafından söylenen ‘Şühedanın izinde gençler olarak ant olsun ki emanetiniz emanetimizdir. Bütün şehitlerimiz, gazilerimiz böyle bilsin.’ diyorum” şeklinde konuştu.

Açılış konuşmasının ardından, öğrencilerin hazırladığı gösterilerin sunumu gerçekleştirildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri