Tekbirlerle uğurlanıyorlar

Şehirlerarası Otobüs Terminali ve Tren Garı asker uğurlama törenleri ile hareketli günler geçiriyor. Çoğunluğu 1997 doğumlu gençler askerlik görevlerini yapmak üzere birliklerine dualar ve tekbirlerle gönderiliyor

Vatani görevini yapmak üzere askere çağırılan 1997/1 tertip asker adayları için düzenlenen uğurlama töreninde renkli görüntüler yaşanıyor. 1997 doğumlu gençler birliklerine yavaş yavaş teslim oluyor. Celb grubu A olarak belirlenen asker adayları 3-8 şubat tarihleri arasında birliklerine teslim olacak. B grubu çıkanlar ise mart ayının ilk iki haftasında askeri birliklerine teslim olacaklar. 1997/1 A grubu askerler bu günlerde birliklerine teslim olacağı için şehirde hareketli dakikalar yaşanıyor. Evlerde asker çetnevirleri yapılırken, asker adayı konvoylar ile uğurlanıyor. Vatani görevleri için ailelerinden ayrılan askerler dualarla uğurlanıyor. Aileleri ve arkadaşları ile birlikte Otogar ve tren garının yolunu tutan asker adayları, burada kendileri için hazırlanan çeşitli etkinliklerle otobüsün hareket saatinin gelmesini bekliyor. Zaman zaman davul ve halaylarla uğurlanan gençler, “Her Türk asker doğar, şehitler ölmez vatan bölünmez” gibi sloganlarla havaya fırlatılıyor. Bir adet olarak askere giden gencin ağzına emzik verilirken, zaman zaman duygusal anlar da yaşanıyor. Akrabalar, askere giden gencin cebine vedalaşırken harçlık koymayı unutmuyor. Genç Mehmetçikleri taşıyan otobüsler ise son olarak terminal çıkışında arkadaşlar tarafından çevriliyor. Türk bayraklarının açılmasının ardından İstiklal Marşı okunarak gençler birliklerine ulaşmak üzere uğurlanıyor.

‘EVLATTAN AYRILMAK ZOR’

Asker adaylarını uğurlamak için gelen aileler ve asker adayının arkadaşları için otobüs ve tren hareket saati yaklaştıkça heyecan da artıyor. Dualar edilip, marşlar okunurken, zaman zaman tekbirler de getiriliyor. Ayrılık vakti geldiğinde vedalaşmalar hüzünlü dakikalara neden oluyor. Anne-Baba ve yakın akrabalar evlatlarını askere göndermenin gururunu yaşarken gözyaşlarına da  hakim olamıyorlar. Eller vatan borcunu yerine getirmek için yola çıkan askerlere elveda demek üzere son defa sallanıyor. Oğlunu askere uğurlamak için Otobüs Terminali'ne gelen aileler, oğullarını askere göndermenin gururunu yaşadıklarını belirterek, “Evlattan ayrılmak zor. Onu askere göndereceğimiz için bir gurur yaşarken, doğal olarak ondan ayrı kalacağımız için hüzünleniyoruz. Bu vatani bir görevdir. Sonunda yapılacak. Her şey vatanımız için” şeklinde konuştu. Oğlunu gözyaşları içinde askere uğurlayan bir anne de evladından ayrılmanın zor olduğunu belirterek, “Her gün şehit haberlerini duyarken endişeleniyoruz fakat bu bir vatani görev. Bize ayrılmak çok zor geliyor ama orası peygamber ocağı. İnşallah görevlerini tez yapar, dönerler. Allah kimseye evlat acısı yaşatmasın. Ülkemizin birlik ve bütünlüğünü parçalamaya çalışıyorlar fakat bu evlatlarımız var olduğu sürece bizi kimse parçalanamayacak. Allah bütün Mehmetçiklerimizi korusun” dedi.

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri