Tek yol galibiyet

Üniversitesporun Erdemir maçına 9 gün kaldı. Yerli oyuncular bugün, yabancı oyuncular ise Cumartesi günü çalışmalara başlayacak. Genel Kaptan Çetinkaya: Kazanmanın mecburiyetini hissediyoruz.
BEKO Basketbol Ligi’nin 20.haftasında Erdemir ile kritik bir karşılaşmaya çıkacak temsilcimiz Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi, bu karşılaşmanın hazırlıklarına bugün 19 Mayıs Spor Salonu’nda başlayacak. Bugün çalışmalara yerli oyuncular katılacak, yabancı oyuncular ise Cumartesi günü takımla birlikte çalışmalara başlayacak. Önümüzdeki Perşembe gününe kadar çalışmalarını Konya’da sürdürecek sarı-mavililer, aynı günün akşamı Zonguldak’a giderek zorlu maç için kampa girecek. Temsilcimizde eksik bir oyuncunun bulunmadığı bildirildi. Sakatlığı nedeniyle geçtiğimiz haftalarda İstanbul’da tedavi gören İbrahim’in sakatlığının geçtiği bu oyuncunun Erdemir maçıyla birlikte takıma dönebileceği belirtildi. Antrenör Cengiz Karadağ, Galatasaray maçının kadrosuna İbrahim Öztürk’ü almış, ancak bu oyuncuya hazır olmadığı için forma vermemişti. İbrahim Öztürk, Karadağ’ın forma vermesi halinde Erdemir maçında oynayabilecek. Efes ve Galatasaray’a yenilerek düşme hattına gerileyen Üniversitespor, Erdemir maçına mutlak galibiyet parolası ile hazırlanıyor. Maç kaybetme kredisi biten sarı-mavililerde yönetimin oyuncuları Erdemir maçı için uyardığı bildirildi. Bugüne kadar iyi basketbol oynayan, hatta birçok maçta yaygın basının köşe yazılarında adından övgüyle söz ettiği Üniversitespor’da oyuncularında Erdemir maçını kazanmak için yönetime galibiyet sözü verdikleri bildirildi.

ÇETİNKAYA: TEK DÜŞÜNCEMİZ KAZANMAK

Cengiz Karadağ’ın final gibi 7 maç oynayacağız. Bu maçları kazanmaktan başka düşüncemiz yok” ifadelerinin ardından Genel Kaptan Murat Çetinkaya da “içeride dışarıda kazanmamız zorunlu hale geldi” diyerek, sarı-mavililerin çok kritik bir dönemden geçtiğini bir kez daha gözler önüne serdi. 6-7 takımın düşme potasında olduğunu belirten Çetinkaya, şunları söyledi:

Özellikle bizim içeride oynayacağımız maçları kazanmamız gerekiyor. Dışarıda da ekstra galibiyetler alarak alt sıralardan bir an önce kurtulmamız lazım. Kaybetme kredisini tükettik. Bizim için artık her maç final. Kazanmanın mecburiyetini sonuna kadar hissediyoruz. Takım olarak bunu başarabilecek gücümüz var. Oyuncularımıza güveniyoruz” diye konuştu.

Çetinkaya, yönetimin oyunculara kötü sonuçlar sonrası bir yaptırımı olacak mı şeklindeki soruya şu yanıtı verdi:

Tabii ki takımın daha iyi olması için zaman zaman yönetim kuruluna oyuncularla ilgili rapor veriyorum. Takımla ilgili değerlendirme yapılıyor, nasıl daha iyi olunabilir diye. Prim ve ceza gerekirse gündeme gelebilir 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri