Tek sefer ölüme yeter

REHA-DER Başkanı Erkan Aslan, "Uyuşturucu bağımlılığını önlemek ve bağımlılıktan kurtarmak en önemli hedefimizdir.

Uyuşturucu bağımlılığı gençleri ölüme kadar götürecek kadar tehlikelidir" dedi. Sosyal rehabilitasyon Derneği (REHA-DER) tarafından uyuşturucu bağımlılığı farkındalık ve bağımlılığn önüne geçmek için Ramada Otel'de çalıştay programı düzenlendi. Çalıştay AK Parti Milletvekili Hüsnüye Erdoğan, İl Emniyet Müdürü Yardımcısı Nasuh Aslan, REHA-DER Başkanı Erkan Arslan ve çok sayıda davetlilerin katılımıyla gerçekleşti. Çalıştayda Rehader'in uyuşturucu bağımlılığıyla mücadeleleri ve bağımlılığın önüne geçilmesi hakkında bilgi verildi.

KURTULMALARI İÇİN DESTEK BEKLİYORUZ

Toplumun büyük bir kısmının bu tür faaliyetlerde çekimsel kaldığını ve destek göremediklerini ve bu durumun büyük bir eksiklik olduğunu ifade eden REHA-DER Başkanı Erkan Aslan, kendilerine en büyük desteğin belediyeler ve valilik tarafından sağlandığını belirtti. Tek seferde bile ölüme sebep veren bu maddelerin mücadelesine daha çok önem verilmesi gerektiğini vurgulayan Arslan, "Şehrimizde özellikle dezavantajlı ve göç alan mahallelerde yaşayan uyuşturucu kullanmış kişilere yönelik bireysel ve grup danışmanlığı faaliyetlerini yürütmek olacak. Bunun yanı sıra gençlerin hem meslek sahibi olması hem de uyuşturucu alışkanlıklardan uzaklaştırılması noktasında mutrib ekibi kurularak, bu gençlere yönelik ney, ritim, rebap veya tambur eğitimleri vererek meslek sahibi olmaları sağlamak olacak. Uyuşturucu bağımlılığını önlemek ve bağımlılıktan kurtarmak en önemli hedefimizdir" diye konuştu. REHA-DER Başkanı Erkan Arslan'ın ardından kürsüye çıkan  İl Emniyet Müdürü Yardımcısı Nasuh Aslan uyuşturucuyla mücadele faaliyetlerini önemle takip ettiklerini, bu konu ile ilgili emniyetinde çalışmalarını titizlikle sürdürdüğünü belirtti.

ALO 191 İLE 24 SAAT HİZMET

Çalıştayda konuşan AK Parti Konya Milletvekili Hüsnüye Erdoğan mücadeye destek olmanın gururunu yaşadığını ve her zaman mücadeleye destek olacağını söyledi. Erdoğan," Madde bağımlılığı ülkelerin hem bu gününü hem de yarınını tehdit eden büyük bir problem olarak karşımızça çıkmaktadır. Uyuşturucu kullanımı adli, sosyal, hukuki ve kamusal alanda sorunlara yol açıyor. İnsanların fiziksel, ruhsal ve sağlıksal yönden olumsuz yönde etkileyen bu maddelerin önüne hükumet olarak geçeceğiz. Mücadeleyi olumlu bitirmek boynumuzun borcudur. Alo 191' i arayarak uyuşturucu ve madde bağımlılığıyla alakalı bilgi ve yardımı 24 saat ücretsiz olarak hizmet alabilirsiniz" dedi.

TOLGA PARLAK

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri