"Tek ölçütümüz İslam"

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu “Bizim inanç ölçümüzde müminler kardeştir ve ölçütümüz İslam’dır. Toplumu ayrıştıranlara asla fırsat vermemeliyiz” dedi.

İNANÇ ÖLÇÜMÜZDE MÜMİNLER KARDEŞTİR

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Merhaba Gazetesi’ne gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yapıcıoğlu, Konya'da 7 kişinin hayatını kaybettiği elim olayla ilgili de önemli açıklamalarrda bulundu. Başkan Yapıcıoğlu, “Bizim inanç ölçümüzde müminler kardeştir ve ölçütümüz İslam’dır” dedi.

BU SİSTEMDEN KURTULMAK ZORUNDAYIZ

Mevcut ekonomik sistem ile ilgili eleştirilerde bulunan Yapıcıoğlu, “Bugün Türkiye’nin 100 yıllık ekonomik politikasında kapitalist bir düzen hakim durumda. Belki arada 11 aylık bir parantez açabiliriz. O da sistem değişikliğinden ziyade biraz nefes alma dönemi. Kapital sistemin temelinde paradan para kazanmak yani üretmeden kazanmak var.Dünyamız bu sistemden kurtulmadan fakirin iki yakası bir araya gelmez” diye konuştu.

 

**Belli çevrelerce insanların etnik olarak ayrıştırılması hakkında neler söylersiniz?

-Öncelikle biz HÜDA-PAR olarak her şeyin başında şunu söylüyoruz ki bizim tek ölçümüz İslam’dır. Bizler Müslümanız ve iki dünyalıyız. Yaşadığımız hayat sadece bu dünyadan ibaret değil. Herkes bir gün ilahi mahkemeye çıkacak. Yine bizim inanç ölçümüze göre bütün müminler kardeştir. Bütün insanlar Adem ve Havva’nın çocuklarıdır ve aynı yaratılışa sahiplerdir. Dolayısıyla bizler insanların konuştukları dil veya mensup oldukları aile temelinde birbirlerinden ayrıştırılmalarına ve kışkırtılmasına tamamen karşıyız.

 

TOPLUMU AYRIŞTIRANLARA FIRSAT VERİLMEMELİ

**Toplumda meydana gelen Türk-Kürt ayrımı ile ilgili neler yapılabilir?

-Bu konu ile alakalı bizim yapmamız gereken şey bu fitne ateşini körüklemeye çalışanlara bu fırsatı vermemektir. Eğer kardeşlik ölçülerini sağlam tutar ve insani değerleri ayakta tutarsak bu şekilde de aramızdaki kardeşliğin gereğini yerine getirirsek fitne ateşi salanlar amacına ulaşamayacaktır. Nasıl ki birileri bir tarafta Kürt vatandaşlara siz kendinizi savunmazsanız Türkler sizi bulduğu yerde öldürecek algısını veriyor ve öte yandan Türk vatandaşlara da Kürtler sizin düşmanınız düşüncesi aşılanmakta. Bunlara ek olarak Kürt demek terörist demektir diyen insanlar da var. Fakat şükür ki bu iki kesimin her ikisi de çok küçük bir azınlık. Şunu unutmayalım ki şeytan insanı çabuk aldatır. Etnik temeller de bu aldatmaya müsait bir zemin. Fakat biz diyoruz ki benzer ırkçı durumlarla toplumu ayrıştırmaya çalışanlara asla müsamaha gösterilmemelidir. Bunu kim yaparsa yapsın hak ettiği bir şekilde cezalandırılmalıdır. Tüm kuvvet ve birimler bu olay ile çok hassas davranmalıdır.

OLAYIN ETNİK SORUNLU OLMASINI İSTEYENLER VAR

**Konya’da geçtiğimiz günlerde yaşanan üzücü bir olayda 7 kişi hayatını kaybetti. Bu konu hakkındaki değerlendirmeniz nedir?

-HÜDA PAR olarak öncelikli olarak Konya’da yaşanan bu üzücü olay ile alakalı başkan yardımcılarımızın öncülüğünde bir heyet oluşturduk. Bu olayla alakalı bazı görüşmeler gerçekleştirdik. Bu çalışmanın neticesi olarak olay ile alakalı oluşturacağımız raporu kamuoyu ile de paylaşacağız. Ancak burada dikkat edilmesi gereken konu şu olmalı; olayı kamuoyuna bir Kürt Türk meselesi olarak yansıtmak son derece yanlış bir tutum. Nitekim hepimizin şunu anlaması gerekiyor: eğer olayda böyle bir boyut varsa bile olayın tüm gerçekliği ile ortaya çıkarılması gerekir. Zira böyle bir durum varsa ve bu olayın üstü örtülüyorsa bu gerçek bir gün ortaya çıkacaktır. Gerçek ortaya çıktığı gün ise olayın tahribatı çok daha büyük olacaktır. Bunlarla birlikte yetkililerin de olayla ilgili kesin ve net bir duruş ortaya koymaları gerekir. Şunu da net bir şekilde görüyoruz ki bu olayın etnik kökenden dolayı olmasını isteyen ve bunu körükleyen yığınla provokatör var.

 

EĞİTİMİ KÖKTEN DEĞİŞTİRECEĞİZ

**HÜDA PAR olarak mevcut eğitim sistemi hakkında nasıl bir değerlendirme yaparsınız?

-Türkiye’de eğitim sisteminin iki sorunu var derler. Bir sistem yok, iki eğitim yok. Eğitim Türkiye’de eğitim ne yazık ki 100 yıldır deneme tahtası. Ne yazık ki eğitim bugün yabancı kültürü bize ve çocuklarımıza empoze etmenin bir aracı haline gelmiş. Yapılan iyi şeyler de var elbet fakat totalde bakıldığında eğitim politikası başlı başına bir problem. Üniversite mezunu birçok gencimiz şu an işsiz. Ben iddia ediyorum ki şuan bir eğitim yok; bilgi verme var. Toplum bugün hızla kendi değerlerinden uzaklaşıyor. Gençlik gerçekten hak ettiği eğitimi almıyor. Allah nasip eder de HÜDA PAR iktidar olursa yani öyle küçük noktaları ile değil, eğitim kökten değişecek. Merhum Erbakan hocanın da ifadesi ile cehalet tahsil eden insanlara sıfırdan yeni bir eğitim vermek şart.

 

BU SİSTEM SÖMÜRÜ SİSTEMİDİR

**Uygulanan ekonomik politikaları nasıl buluyorsunuz?

-Sözlerimizin başında dedik ki biz iki dünyalıyız ve bizim bir ölçütümüz var. Ve maalesef görüyoruz ki mevcut ekonomik sistem bu ölçüte uygun değil. Bugün Türkiye’nin 100 yıllık ekonomik politikasında kapitalist bir düzen hakim durumda. Belki arada 11 aylık bir parantez açabiliriz. O da sistem değişikliğinden ziyade biraz nefes alma dönemi. Kapital sistemin temelinde paradan para kazanmak yani üretmeden kazanmak var. Bu sistem açık bir şekilde sömürü sistemidir ve bu sistem devam ettiği müddetçe dar gelirlinin rahata kavuşması mümkün değildir. Dikkatinizi çekerim ki yaşadığımız bir salgın hastalık dönemi var. Bu doğrultuda iflas eden esnaflarımız oldu. Fakat bir yandan da zenginler mallarına mal kattı. Yani öyle bir sistem var ki işler tıkırında olduğunda onlar kar ediyor. Yok kriz olduğunda onlar daha fazla kar ediyor. Dünyamız bu sistemden kurtulmadan fakirin iki yakası bir araya gelmez.

 

**Ülkemizin karşı karşıya kaldığı büyük bir düzensiz göçmen akımı var. Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

-Düzensiz göçmenler ülkemize geliyorlar evet. Çünkü kendi ülkelerinde savaş var, ölüm var. Ülkelerinden kaçıyorlar çünkü ölmek istemiyorlar. Biz de diyoruz ki bize sığınmış ve bize umut bağlamış bu insanları reddetmek doğru bir tutum değildir.

Röportaj: EYYÜB KARAKUZU–SAİT ÇELİK

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri