Tek istekleri ilgi

Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi (SEDEP) kapsamında öğrenci ve öğretmenlerle buluşan Eğitimci- Yazar Sait Çamlıca Eğitimin amacının bilgi vermek değil bilinçli nesiller yetiştirmek olduğunu belirterek, “Teknoloji çağını yaşayan çocuklar aileden ilgi ve s

Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi (SEDEP) düzenlenen öğretmen ve öğrenci seminerleri ile devam ediyor. Değerler eğitiminin farkındalığını arttırmak için gerçekleştirilen etkinlik kapsamında Eğitimci-Yazar Sait Çamlıca öğretmen ve öğrencilerle bir araya geldi. Dedeman Otel’de gerçekleştirilen ve katılımın yoğun olduğu programlarda Çamlıca ilk olarak lise öğrencilerine hitap etti. Günün ikinci programında da öğretmenlerle buluşan Eğitimci-Yazar, değerler eğitimi, aile ve okul hayatında değerlerin nasıl anlatılması gerektiği konularını gerçek hayat hikayeleri ile örneklendirdi. Çamlıca program boyunca katılımcıları zaman zaman güldürdü, zaman zaman da düşündürdü. SEDEP eğitim seminerlerine Selçuklu Kaymakamı sabit Kaya, Selçuklu Belediye Başkanı uğur İbrahim Altay, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Önder Kutlu, Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar, Milli Eğitim Şube Müdürleri, okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Eğitim hayatında ders ve sınavlar kadar önemli işlerin de olduğunu ve gerçekleşen seminerler ile onların   anlatılmaya çalışıldığını ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay,“Özellikle ismini önemli bir medeniyetten alan bir ilçenin gençleri olarak Selçuklu Medeniyeti’ne ve Selçuklu Değerlerine sahip çıkmak hayatın en önemli davranışlarından birisi olur. Bugün burada sizlerle birlikte olmaktan dolayı duyduğum mutluluğu ifade ediyor, seminerin hayatınıza katkı sağlamasını diliyorum” dedi.

DÜRÜSTLÜĞÜ ANLATMAYI NUNUTUYORUZ

Günlük hayatımızda çocuklara değerlerin öğretilmesi konusunda birçok anne-babanın bilgi ve yöntem sahibi olmadığını ifade eden Eğitimci-Yazar Sait Çamlıca,“Biz anne, baba ve öğretmen çocuklara okuyun, ders çalışın, yaprak test çözün demekten yalan söylememeyi öğretmenin çok daha önemli olduğu hakikatini unuttuğumuzu fark ettim.  Onun için bu değerler eğitimi projesini çok önemsiyorum. Kendimizi bazen öyle bir kaptırıyoruz ki çocuklarımıza sabrı, merhameti ve dürüstlüğü anlatmayı unutuyoruz ve birçoğumuz çocuğa sabır nasıl öğretilir bilmiyoruz. Bir çocuğa matematik öğretmeyi biliyoruz ama merhamet nasıl öğretilir, dürüst olmak nasıl öğretilir bilmiyoruz ve birçoğumuz tıkandık kaldık. Ama en azından böyle bir yola çıkıldı ve bu tür güzel projelere vesile oldu” dedi. Anne- babaların günlük hayatta sıkça,“Zamanın gençliğinde iş yok, bizim zamanımızda böyle değildi” diye serzenişte bulunduklarını ifade eden Çamlıca,“ Bu noktada öncelikle aileler zamanı iyi okumalı. Zamanın topluma, aileye çocuğun psikolojisine ve zihin dünyasına yansımasını iyi okumalı diyen Çamlıca,“Çocukları okumayan, çocukları okutamaz, gençleri okumayan, gençleri okutamaz” diyerek sürdürdüğü konuşmasında , “Zamanın çocuğun zihin haritasına yansımasını iyi okuyan bir aile ondan sonra bu şartlar altında çocukla sağlıklı iletişim kurmanın yol ve yöntemlerini aramalıdır. Bugün insanlık tarihi boyunca yaşanmamış bir dönem yaşıyoruz ve insanlık tarihinde teknolojinin insanları ve aileleri kuşattığı başka bir dönem olmamıştır.  Zaten eğitim bilgi aktarmak değil, bilinç vermektir. Aslolan çocuklara tarih öğretmek değil, tarih bilinci vermektir ”dedi.

ANNE BABALAR ÇOCUKLA İLGİLENMİYOR

Öğretmenlere çocuklar için hayata dair nasihatlerde bulunmaları tavsiyesinde bulunan Çamlıca,“ Bazen o 5 dakikalık nasihat, bazen o bir hayat hikayesi çocuklarımıza çok şeyler katabilir. Çocuklarımız günümüzde yoğun bir teknoloji kuşatması altında yaşıyorlar. Çocukların yaşadıkları bu hayat onlara sarılma duygusunu, birlikte zaman geçirme duygusunu unutturuyor. Teknoloji çağı çocuklarının sorunu bu. Yaşadığımız çağın çocukları sevgi ve muhabbete muhtaçlar. Çocuğun aile hayatında da annesi dizi ile babası da haber ile vakit geçiriyor ve çocuk kendi haline itiliyor. Anne- baba kendisi kalkmazken bu çocuklar niye dersi sevsin niye bilgisayar başından kalksın ki? Çocuklar ilgi istiyor, muhabbet istiyorlar. Çocuklar anlaşılmak istiyorlar. Anneyi babayı eğitime dahil etmeyen bir bir öğretmen, okul müdürü kendini daha çok yorar”dedi.

 Gecenin sonunda Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar, Eğitimci-Yazar Sait Çamlıca’ya günün anısına plaket takdim etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri