Tek hedef galibiyet

Ligin ikinci yarısına kötü başlayan Konyaspor, Çanakkale Dardanelsporu yenerek şampiyonluk yarışını sürdürmek istiyor. Saat 13.30da başlayacak olan karşılaşmayı Gökhan Güneşer yönetecek
Bank Asya 1. ligde ikinci yarıya, iç sahada Gaziantep karşısında alınan şok yenilgi ve Kayseri Erciyesspor beraberliği ile başlayan Konyaspor, bugün kendi saha ve seyircisi önünde alt sıralardan kurtulmak isteyen Çanakkale Dardanelspor ile karşı karşıya gelecek. Büyükşehir Belediyesi Atatürk stadında oynanacak maç saat 13.30’da başlayacak. Karşılaşmayı Adana bölgesinden Gökhan Güneşer yönetecek.
Lig sonunda ilk iki sırada yer alarak süper lige yeniden dönmeyi amaçlayan Kartallar, Çanakkale Dardanelspor maçına 3 puan içini çıkacak. İkinci yarıya kötü başlayan ve iki maçta 1 puan alan Konyaspor ile ilk iki haftayı puansız geçen Çanakkale arasındaki maç her iki takım açısından da büyük öneme taşıyor..Bugün kazanarak çıkışa geçmeyi amaçlayan iki takım arasındaki maçın çekişmeli geçmesi bekleniyor.
HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI
Konyaspor’da, Çanakkale maçının hazırlıkları 3 Puan için yapıldı.. Cuma günkü antrenman iptal edilen yeşil-beyazlılar dün ter atarak hazırlıkları tamamladılar ve Tatlıcak tesislerinde kampa alındı. Kartal’da: sarı kart cezalısı Volkan, Abdülvahid, sakat olan Haluk, Umut Kekilli, Koray ve Uğur Akdemir bugün maçın kadrosunda yer alamayacaklar. Konyaspor, cezalı ve sakatlıklar nedeniyle bugünkü maça değişik biri kadro ile çıkacak. Buna göre, defansta Volkan’ın yerinde Ufukhan, orta sahada ise Abdülvahid’in yerine büyük bir olasılıkla Zafer Demir veya Mehmet Ayaz ilk 11’de yer alacak. Öte yandan, Çanakkale maçında dinlendirilmesi planlanan Tayfun’un yerinde de Ferdi forma giyecek.
Konyaspor taraftarları, Çanakkale maçı; VİP tribününden 60, kapalı tribünden 20, maraton ve yeşil tribünlerden 5 ve kale arkası tribünlerden ise 3 lira ödeyerek izleyebilecekler. Taraftarlar biletlerini sporx gişeleriyle birlikte stad gişelerinden de temin edebilecekler.
TAYFUN: BU MAÇI KAZANACAĞIZ
Konyaspor takım kaptanı Tayfun Türkmen, iki maçtır aldıkları sonuçlarla üzdükleri taraftarlara Dardanelspor karşılaşmasını kazanarak galibiyet hediye edeceklerini belirterek, kendilerinden son düdüğe kadar destek istedi. Tayfun Türkmen, Dardanelspor ile kendi sahalarında zor bir maç oynayacaklarının altını çizerek, "Sezonun ikinci devresinde iki maç oynadık ve sadece 1 puan alabildik. İnşallah Dardanelspor maçını kazanarak ikinci devredeki ilk galibiyetimizi alarak yeniden bir seriye başlamanın ilk adımını atmak istiyoruz. Tabi ki zor olacak. Rakibimiz oynadığı son iki maçı kaybetti. Çok genç ve koşan bir takım. Maçın başından sonuna kadar konsantrasyonumuzu en üst seviyede tutup, bizim için çok gerekli olan ihtiyacımız 3 puanı alacağımıza inanıyorum" dedi.
RAKİBİ HAFİFE ALMIYORUZ
Dardanelspor karşılaşmasını kazanarak peş peşe oynayacakları iki deplasman maçı öncesi moral bulmak istediklerini de sözlerine ekleyen Tayfun Türkmen, "Bucaspor ve Kartalspor ile deplasmanda oynayacağız. Puan tablosuna bakıldığında biri çok ciddi rakibimiz olarak görülüyor. Bizim gücümüz ortada. Yeter ki maçta üzerimize düşen hem taktiksel hem de mental anlamdaki sorumlulukları yerine getirirsek ve inanmışlığımızı ortaya koyarsak her maçı kazanacak güçteyiz. Bunun için rakibi hafife almadan ve konsantrasyonumuzu en üst düzeyde tutmamız gerekiyor. Artık ilk iki haftada oynanan maçlarda gördük ki bütün her şey mücadeleden kaynaklanıyor. Yolumuza emin adımlarla devam ederek sezon sonunda şampiyonluk ve Süper Lig hedefimize ulaşacağız" derken, taraftarlarımıza da çağrıda bulundu ve şunları söyledi: "Tabiki taraftarlarımızı ilk iki maçta memnun edemedik. Onları stadyuma bekliyoruz. Güzel bir futbol ve galibiyetle onları da memnun edeceğimizi düşünüyorum. Bizi maçın başından sonuna kadar desteklesinler. Onlara 3 puanı hediye edeceğiz" diyerek sözlerini noktaladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri