Tek hedef başarı

Konyaspor, Ankaraspor maçının yaralarını yine başkentte sarmanın hesaplarını yapıyor. Teknik adam Giray Bulak, farklı bir Konyaspor izlettirmek istediklerini ve tek hedeflerinin başarı olduğunu söyledi
Teknik Direktör Giray Bulak, Ankaragücü maçıyla başlayacak olan sezonun ikinci yarısında farklı bir Konyaspor izlettirmek için gayret içerisinde olduklarını belirterek “Bu yalnızca bizim çalışmamızla olacak bir şey değil. Başarı için tüm şehrin en alt kademesinden en üst kademesine kadar kenetlenmesi gerekiyor. Bu konuda önemli gelişmelerin olduğunu görmek bize de artı motivasyon sağlıyor” şeklinde konuştu.
Ankaraspor maçıyla birlikte tamamlanan sezonun ilk yarısını unutmak zorunda olduklarını ifade eden Teknik Direktör Giray Bulak “Beklentilere sonuç ve puan anlamında cevap veremediğimiz gerçek. Ama takım olarak bundan sonra tek düşüncemiz sezonun kalan 17 haftasında oynayacağımız maçlar ve bu maçları en iyi sonuçlarla kapatarak ligde hak ettiğimiz yere gelmek. Bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu takımın mevcut kadro yapısı ve aramıza katılacak arkadaşlarla başarılı olacağına inanıyoruz. Zaten böyle olmasaydı burada işimiz olmazdı. Kalan 17 haftayı iyi değerlendiremediğimiz gerçek. Özellikle iç saha maçlarımızda alınan sonuçlar bunda en önemli etkendi. Ancak böylesi kötü dönemler ligde her takımın başına gelebilir. Önemli olan bu süreci en kısa sürede atlatarak yola devam etmek. Bizde takım olarak böyle bir dönemden geçtik. Hatalarımızı ve neler yapmak isteyipte bunun neresinde olduğumuzu gördük. Bizim için Ankaragücü maçı yeni bir sayfa. Konyaspor’un ne kadar kaliteli ve ligde hak ettiği yerde olmayan bir takım olduğunu göstermek için tüm gayretimizi göstereceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.
Başarının sadece takımsal anlamda gerçekleşmediğini de sözlerine ekleyen Bulak “Biz tabiki çok çalışarak, istediklerimizi sahaya yansıtarak ve karşılığında da alacağımız sonuçlarla beklentilere cevap vererek başarıya ulaşmak için çaba sarf edeceğiz. Ama bu sadece bizim çalışmamızla olacak bir olay değil. Başarı için tüm şehrin kenetlenmesi, takıma kötü günde bile destek verilmesi gerekiyor. Konya’nın futboldan gerçekten anlayan bir taraftar topluluğuna sahip olduğunu biliyorum. Her insan hata yapabilir. Bu hatalar nedeniyle tabiki eleştirilerde olacak. Ama önemli olan el ele vererek bir şeyleri başarmak. İnsanların gerçekleşen başarılarda az da olsa katkıda bulunmasından doğan mutluluğun tarifi de imkansızdır. Bizim tek isteğimiz her yönüyle Turkcell Süper Lig’i ve başarıları hak eden Konya şehrinin gerçek anlamda kenetlenmesi. Bunu gerçekleştirdiğimiz zaman bu konuda önemli mesafeler kat edeceğimize inanıyorum. Bu konuda son günlerde önemli gelişmelerin olduğunu görmek bizlere artı motivasyon sağlıyor. Bunun daha da üst düzeye çıkacağına ve tüm Konya’nın Konyaspor’u her anlamda sahipleneceğine olan inancımız tam” şeklinde görüş belirtti.
Giray Bulak, alınan istenmeyen sonuçlara bağlı olarak son haftalarda artan tepkilerin takım üzerinde nasıl bir etki bıraktığı şeklindeki soruya “Hiç kimse başarısız olmak istemez. Ancak şartlar sizi bir noktaya götürüyor. Eleştirilere kişiselliğe zarar vermediği sürece açığız. Daha önce de söylediğim gibi bizin bu saatten sonra geçmişi değil, geçmişten ders alarak gelecekte neler yapabiliriz diye düşünmemiz ve bunu da uygulamamız lazım” cevabını verdi.
Pazar günü Ankaragücü ile deplasmanda oynayacağımız mücadeleye de değinen Teknik Direktörümüz Giray Bulak “Ligde artık kolay maç yok. Ama biz bu maça bir çıkış gözüyle bakıyoruz. Her takım sahasında kazanmak ister. Bunu biliyoruz. Kendi oyunumuzu rakibe kabul ettirerek Ankaragücü maçından iyi bir sonuçla ayrılmak istiyoruz” şeklinde görüş belirtti. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri