Tek gülen Sarayönü oldu

Bölgesel Amatör Lig 5. Grupta 6. hafta oynanan karşılaşmalarla geride kaldı.

Bölgesel Amatör Lig 5. Grupta 6. hafta oynanan karşılaşmalarla geride kaldı. Konya ekipleri arasında haftayı galibiyetle tamamlayan tek ekip Sarayönü Belediyespor oldu. Yeşil-siyahlı ekip sahasında Toroslar Belediyespor’u 1-0 yendi. Diğer temsilcimiz Çatalhüyük Çumra Belediyespor ise Kozan Belediye deplasmanından 2-0’lık yenilgiyle döndü. Çumra ekibi bu yenilgi ile birlikte kırmızı kart gören iki oyuncusunu da kaybetti. Karapınar Belediyespor ise aradığı çıkışı yine bulamadı. Yeşil-siyahlı ekip sahasında Osmaniyespor’a 1-0 yenildi.

SARAYÖNÜ TEK ATTI 3 ALDI

Sarayönü Belediyespor, kendi sahasında oynadığı 5. hafta maçını zorlanmasına rağmen kazanmasını bildi. Konuk ekibin bir topunun direkten döndüğü maçta tek gol Okan'dan geldi. Sakat ve cezalı oyuncuları nedeniyle karşılaşmaya ideal on biri ile çıkamayan Sarayönü Belediyespor, saha ve seyirci avantajını arkasına alarak hızlı başladı.

Karşılaşmanın hemen başında Adnan'ın hatalı geri pasında araya giren Okan kaleci ile karşı karşıya kalmasına rağmen net fırsatı değerlendiremedi. İlk 10 dakikalık bölümdeki baskıyı atlatan konuk ekipte defanstan ileri çıkan Mehmet, Abdullah'ın kestiği topu ıskaladı. 17'de bu kez İ.Can net fırsatı değerlendiremedi. Gökhan'ın alda at dercesine pasında İ.Can kaleyi tutturamadı.

Yeniden oyunun hakimiyetini alan temsilcimiz 24. dakikada gole yaklaştı. M.Ali ısrarlı takibi sonucu kaptığı topla ceza sahasına sokulduktan sonra verdiği pasla buluşan Okan'ın vuruşu az farkla auta gitti.

İlk yarının bu şekilde bitmesi beklenirken sahneye Okan çıktı. Tayyar'ın sol kanattan kestiği topu Toroslar defansı uzaklaştıramayınca Okan'ın önünde kaldı. Okan, ceza sahası dışından sert bir vuruşla takımının soyunma odasına 1-0 önde girmesini sağladı.

İkinci yarının ilk bölümünde de etkili oyununu sürdüren yeşil-siyahlılar, Orçun'la yakaladığı fırsatları değerlendiremedi. 77. dakikada gelişen atakta yürekler ağza geldi. Sol kanatta topla buluşan Yunus, rakiplerini geçip ceza sahasına yaklaştı. Yunus'un ceza sahasına girmeden kaleye gönderdiği top, defansa çarpıp çataldan döndü. Konuk ekibin beraberlik golü için kalesine yüklenmesi nedeniyle boşluklar bulan temsilcimiz, Serkan ve İsmail Temur ile farkı açma şansını değerlendiremeyince karşılaşma yeşil-siyahlı ekibin 1-0'lık üstünlüğü ile tamamlandı. Sarayönü Belediyespor bu galibiyetle puanını 12 yapıp 4. sıraya yükseldi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri