"Tek Başına İktidar, Elimizi Uzatsak Tutabileceğimiz Kadar Yakındır" (Özel)

KKTC’de yarın yapılacak genel seçimlerde favori olarak gösterilen Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) lideri Özkan Yorgancıoğlu, seçim sonrası ülkede her alanda bir dönüşüm yaşanacağını söyledi.

KKTC’de yarın yapılacak genel seçimlerde favori olarak gösterilen Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) lideri Özkan Yorgancıoğlu, seçim sonrası ülkede her alanda bir dönüşüm yaşanacağını söyledi. Bugüne kadar yapılan kamu araştırma sonuçlarının CTP’nin birinci gösterdiğini iddia eden Yorgancıoğlu, “Tek başına iktidar elimizi uzatsak, tutabileceğimiz kadar yakındır.”dedi.

Özkan Yorgancıoğlu, KKTC’de yarın yapılacak genel seçimlerden sonra reformlar zincirinin yaşanması gerektiğini kaydetti. 28 Temmuz’un yalnızca bir seçim günü olmadığını, Kıbrıs Türk halkının kendi kaderini değiştireceği bir gün olduğunu vurgulayan Yorgancıoğlu, Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) yaptığı açıklamada Kıbrıs Türkü’nün geleceğe yöneleceği bir dönemin yaşanacağını savundu.

Barış ve müzakere sürecinin yeniden başlayacağı bir döneme girileceğini dile getiren Yorgancıoğlu, “ Avrupa Birliği’ne yönelik bu ülkede insanlarımızın duyduğu özlemin gerçekleşeceği bir süreç başlayacaktır. “dedi.

Bugüne kadar yapılan araştırma sonuçlarının CTP’yi birinci parti olarak gösterdiğini ileri süren Yorgancıoğlu, “ Bu konuda herhangi bir sıkıntımız yoktur. Bizim gördüğümüz yaşadığımız şudur; tek başına iktidar elimizi uzatsak tutabileceğimiz kadar yakındır. Bütün parti örgütümüz bütün teşkilat ve adaylarımız bu hedefi elde etmek adına büyük bir çaba ortaya koyuyor.”şeklinde konuştu.

“Ben Kıbrıs Türk'ü adına ülkemizin karmaşıklaşan sorunlarını çözebilmemiz adına bunu bize bir fırsat olarak vermelerini istiyoruz.”diyen CTP Genel Başkanı Yorgancıoğlu, “Aslında bu fırsat kendilerine faydalı olacak bir fırsat olacaktır; çünkü tek başına iktidarların sorunları çözmesi çok daha rahattır, çok daha kolaydır. Ben partimize de halkımıza da yolunun açık olmasını diliyorum. Başarılarla dolu bir 28 Temmuz sonrası öngörüyorum. Kıbrıs Türk halkı her şeye layıktır. Her şeyi hak ediyor. “ ifadelerini kullandı.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri