Tek amacımız bilinçlendirmek

Yeşilay Konya Şubesi Personeli Gamze Yekebaşlı Merhaba Gazetesi'ni ziyaret etti.

Ziyarette Merhaba Gazetesi Muhabirlerinden Emre Özgül hazır bulundu. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Özgül, Yekebaşlı'ya teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar diledi.  Yeşilay Konya Şubesi'nin yeni yönetim kurulu ve projeleri hakkında bilgiler veren Gamze Yekebaşlı ise 2018 yılında Yeşilay yönetim kurulunun yeniden yapılandırıldığını ve Türkiye Yeşilay Genel Merkez Delegesi olan Dr. Mevlüt Büyükhelvacıgil'in de aynı zamanda  Konya Şubesi  Başkan yardımcısı olarak da görev aldığı  süreçte gerçekleştirdiği başarılı projelerle, Yeşilay Konya Şubesi Başkanlığı görevine getirildiğini de ifade etti. 

Mevlüt Büyükhelvacıgil'in Yeşilay bünyesinde madde bağımlılığı başta olmak üzere farklı alanlardaki çalışmaları ile dikkatleri üzerine çektiğini söyleyen Yekebaşlı, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Mevlüt bey, yönetim kurulunda İl Sağlık Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi,  Milli Eğitim Bakanlığı, Üniversite gibi farklı kamu kurum ve kuruşlarının yanı sıra özel sektör temsillerine de yer vererek yeni bir uygulama modeli geliştirdi. Yeni Yönetim Kurulumuz ile çalışmalarımıza hız kazandırmaya devam ediyoruz. Üye sayımızı, çevre ve sosyal alanlarda,  okullarda faaliyetlerimizi  arttırarak farkındalık çalışmaları gerçekleştirmekteyiz. Yine bu kapsamda gerçekleştirilen, Yeşilay’ın Sağlık Bakanlığı ile birlikte sigarayı bırakmaya yönelik olarak yürüttüğü 'Sigarayı Bırak, Hayatı Bırakma' kampanyası büyük ilgi gördü. Bilimsel alt yapı ve uzman kadrolarla hazırlanan bu kampanyada bilhassa dijital medya kanalları kullanılarak sigara bağımlılığına yönelik bilinçlendirme çalışmaları etkin bir şekilde devam ediyor. Bu kampanya kapsamında sigarayla aktif bir şekilde mücadele eden, farkındalık çalışmaları yapan ve her yaş grubuna özelleştirilmiş içeriklerle eğitimler veren Yeşilay’ın Konya Şubesi, vatandaşların  sigaraya ve zararlarına karşı farkındalık çalışmalarını sürdürüyor.

31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü’nde ise  özellikle genç neslin bu konuda bilinçlenmesi için okullarda eğitimler verdi. Yeşilay Danışmanlık Merkezleri (YEDAM) ve Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Programı (TBM) programları hakkında da bilgi veren Konya Yeşilay Şube Yetkilisi YEDAM’larda  alkol ve madde bağımlısı olan bireylerin hayata tekrar kazandırılması için uzman klinik psikologlar ve sosyal hizmet uzmanlarının iş birliğinde  verilen ücretsiz psikososyal destekler ile tedavi süreci sonrasında bireylerin temiz kalmaları konusunda ciddi destekler sağlanıldığını belirtti. Ayrıca TBM ile de tüm Türkiye’ye ulaşılıp, her yaş grubu ve sosyal seviyede bağımlılıkla mücadele için çalışmaların devam ettirildiğine ve Konya Yeşilay Şubesinin de  aktif olarak bu programa destek verildiğine değindi.”

MUHARREM DURSUN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri