TED'de 18 sporcu binicilik lisansı aldı

TED Konya Koleji Atlı Spor Kulübünde düzenlenen törende, 18 sporcu binicilik lisanslarını aldı

Türkiye Binicilik Federasyonu tarafından yetkilendirilen Levent Özgüney nezaretinde yapılan yazılı, diresaj ve engel atlamada sınavları yapıldı. Sınavlarda başarılı olan TED Konya Koleji Atlı Spor Kulübü sporcularından Ahmet Selim Laleli,  Mustafa Ünlü, Serener Bağrıaçık, İzzet Çelik, Şener Gökcan, Kemal Seveşeli, Maya Gülnezneol, Aycan Türkoğlu, Latife Girgiç, Hüma Ertug, Ömer Karpuzoğlu, Firdevs Kanı, Sefa Biçer, Gökhan Güler, Gökhan Kocaoğlu, Gülnihal Tomur ve Dicle Altun, binicilik lisansı aldılar.
TED Konya Koleji Müdürü Erdal Özkara “TED Konya koleji Atlı spor kulübü olarak öğrencilerimizin fiziksel ve psikolojik gelişimine katkısı olduğu için, erken yaşlardan itibaren kulüp saatlerinde ve hafta sonlarında binicilik eğitimi vermekteyiz. Amaçlarımız atları ve doğayı sevdirmek. Öğrencilerimizin Sportmen disipline sahip olmaları ve ileriki yıllarda kulüp sporcuları olarak yarışmalara teşvik etmeyi amaçlıyoruz.”dedi
Türkiye Binicilik Federasyonu yönetim kurulu üyesi Vehbi Ağırbaşlı ise “Binicilik; at terbiyesi, engel atlama, kros gibi ana bölümlerden oluşan bayan ve erkek sporcuların bir arada yarıştığı olimpik atlı spor dalıdır.İlimizde binicilik noktasında tek faal olan kulübümüz TED Konya Koleji Atlı Spor Kulübüdür. Bugün burada 18 sporcunun binicilik lisansını veriyoruz. İnşallah bu sporcularımız gelecekte Mili takım kadrosuna gererek ülkemizi temsil ederler” dedi.
SPOR SERVİSİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri