Tedavisiz Ebola İçin Kraldan "Büyülü Aşı" Önerisi

Henüz bir tedavi yöntemi bulunamayan Ebola salgınına karşı Nijerya'nın geleneksel Igala Kralı Attah'ın “Virüsten korunmak için tuzlu su ile banyo yapın” çağrısı ülkede paniğe neden oldu. Kralın çağrısı üzerine bildiri yayınlayan...

Henüz bir tedavi yöntemi bulunamayan Ebola salgınına karşı Nijerya'nın geleneksel Igala Kralı Attah'ın “Virüsten korunmak için tuzlu su ile banyo yapın” çağrısı ülkede paniğe neden oldu. Kralın çağrısı üzerine bildiri yayınlayan Nijerya hükümeti, Attah’ın “büyülü aşı” dediği tuzlu su banyosunun Ebola için tedavi olmadığı konusunda halkı uyardı.

Hükümetin açıklamasına rağmen yerel radyolar ve televizyon kanalları Kral Attah'ın çağrısına haberlerde yer verince halk tuzlu su ile banyo yapmaya başladı. Tuzlu su banyosu önerisi sosyal medyada da hızla yayıldı.

Ölümcül Ebola'ya karşı çaresiz kalan Nijeryalılar, Kralın önerisi üzerine sabun kullanmadan 15 litre su ile duş aldı. Yerel medyaya konuşan Attanasius Ameh, "Aşı yok, ilaç yok. Tuzlu su ile banyo yapınca bir şey kaybetmeyiz. Kendim yıkandım çocuklarımı da yıkadım." dedi. Akrabalarda birbirini tuzlu su ile yıkanma konusunda bilgilendirmek için ararken, hızla yayılan SMS'lerde banyonun gece 04.00'den önce yapılması çağrısı insanları zor durumda bıraktı. Borno eyaletinin başkenti Maiduguri'de evinde tuz olmayanların gece yarısı komşudan tuz istemek zorunda kaldıkları haberleri yerel medyaya yansıdı.

Kralın yanında bazı dini liderlerin de tuzlu su ile yıkanma çağrısı yaptığı iddia edildi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri